Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Α’ Όμιλος: Οι Ρώσοι βαρέθηκαν λιγότερο την «αγγαρεία»

Έστω και σε ένα αδιάφορο ματς, η Ρωσία αποφάσισε να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και να νικήσει τη Βοσνία με 81-61 στην πέμπτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ, ολοκληρώνοντας «γλυκά» τη φετινή διοργάνωση.

Α’ Όμιλος: Οι Ρώσοι βαρέθηκαν λιγότερο την «αγγαρεία»
Η Ρωσία σάρωσε με 81-61 τη Βοσνία στο ματς των εντελώς αδιάφορων στην πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στη Γαλλία και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, αφήνοντας την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην έκτη θέση.

Οι παίκτες του Εβγκένι Πασούτιν «ξύπνησαν» στην τρίτη περίοδο, απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα και στην τέταρτη με διάφορα σερί έφτασαν και στο +22.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ζούμπκοφ με 17 και Αντόνοφ με 16 πόντους, ενώ από Βόσνιους ξεχώρισε ο Στιπάνοβιτς με 22 πόντους.

Οι Βόσνιοι ξεκίνησαν «φουριόζοι» και κατάφεραν να προηγηθούν με +5 , βρίσκοντας τις λύσεις από τους Στιπάνοβιτς και Βράμπατς, έχοντας λιγότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +10 για τους Βόσνιους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Βόσνιοι έκαναν ένα 12-0 σερί και προηγήθηκαν +3, με πρωταγωνιστή τον Βορόντσεβιτς. Οι Πολωνοί απάντησαν με 6-0 σερί κι προηγήθηκαν με +4 με το «κρεσέντο» του Στιπάνοβιτς και διατηρούσαν ένα +3 με +6 στο συγκεκριμένο σημείο. Όμως, οι ψηλοί του Εβγκένι Πασούτιν ανέλαβαν δράση και με 5-0 σερί ισοφάρισαν στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 6-0 και έφτασαν στο +6 από την περιφέρεια και διατηρούσαν ένα +5 με +6 σε αυτό το διάστημα με λύσεις από μακριά. Οι Βόσνιοι βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και μείωσαν στο -2 και με επιμέρους σκορ, ισοφάρισαν. Όμως, στο 48-48, οι Ρώσοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 7-3 με τους ψηλούς τους και «έκλεισαν» το τρίτο δεκάλεπτο στο +5.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Ρώσοι έφτασαν στο +7 και διατηρούσαν ένα +5 με +7 σε αυτό το διάστημα, με τον Ζούμπκοφ να τη φέρνει στο +8. Εκεί, ένα 4-0 σερί των Ρώσων έφερε το +12 με αρκετή ευστοχία από την περιφέρεια. Ο Αντόνοφ με προσωπικό ρεσιτάλ έφερε το +16 και η Ρωσία βρισκόταν κοντά στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Στο 56-70, οι δυο ομάδες άργησαν να ξανασκοράρουν και όταν ξανάγινε, οι Βιάλτσεφ και Κβοστόφ έφεραν το +17 και το +19 για τους Ρώσους, που μάζευαν τα περισσότερα ριμπάουντ και έφευγαν σε γρήγορες επιθέσεις, με τους Φριτζόν και Αντόνοφ να φέρνουν τη διαφορά στο +22.


Τα δεκάλεπτα: 22-12, 31-31, 50-55, 61-81

ΒΟΣΝΙΑ: Μπούζα 3, Στιπάνοβιτς 22, Σούταλο 8, Μπάβτσιτς 2, Γκόρντιτς 4, Κικάνοβιτς 14, Βράμπατς 8

ΡΩΣΙΑ: Ζούμπκοφ 17, Φριτζόν 16, Βιάλτσεφ 2, Αντόνοφ 11, Μόνια 6, Κβοστόφ 3, Πονκρασόφ 7, Βορόντσεβιτς 15, Κουρμπανόφ 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: