Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δύο φορές το ίδιο λάθος; Θα τιμωρηθείς…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις... συμπτώσεις της κληρωτίδας και των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού στο Europa League.

Δύο φορές το ίδιο λάθος; Θα τιμωρηθείς…

• Η καθολική αίσθηση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ήταν, «άντε να περάσουμε τους Γάλλους τουλάχιστον, γιατί μετά με τη Μίλαν το πιο πιθανό είναι να αποκλειστούμε». Και υπήρξε μάλιστα και στενοχώρια, υπό την έννοια ότι η ομάδα το φθινόπωρο είχε κάνει ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα (βλέπε 5-1 με Μπενφίκα και 4-0 με Χέρτα) και είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι και καλά μπορεί για μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση. Αλλά ήρθε η κλήρωση με τη… Μίλαν κι έριξε τους τόνους.

• Φαντάζομαι πως θυμάστε τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός παίζει πρώτο ματς στο Φάληρο με τη Σεντ Ετιέν και τρώει τρία γκολ. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχε αποκλειστεί (σκορ ημιχρόνου 0-2). Από μία Σεντ Ετιέν, που έπαιζε εκείνη τη σεζόν πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά από…δεκάδες χρόνια-κι έκτοτε δεν έχει ξαναπαίξει κιόλας. Η δε Μίλαν; Αποκλείστηκε από τη Βέρντερ Βρέμης…

• Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός παίζει με τη Λεβάντε, ξέροντας ότι επόμενος αντίπαλος θα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, κάτοχος του τροπαίου, αφού υποτίθεται ότι ήταν γι΄ αυτήν παιχνιδάκι η Ρούμπιν, την οποία πέρσι ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει με δύο νίκες.

• Παίζει λοιπόν ο Ολυμπιακός με τη Λεβάντε, που βγαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και τρώει επίσης τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Η δε Ατλέτικο είναι με το μισό πόδι εκτός διοργάνωσης, χάνοντας 0-2 μέσα στη Μαδρίτη από τους Ρώσους…

• Η ιστορία επαναλαμβάνεται, κατά τον πιο τραγικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός όπως τότε έχανε στο 12 από τη Σεντ Ετιέν 0-1 στο Καραϊσκάκη, έτσι και χθες έχανε 0-1 στο 9 από τη Λεβάντε. Στα νοκ άουτ παιχνίδια, αυτά τα πράγματα απαγορεύονται, αν θες να περάσεις. Απαγορεύεται, δηλαδή, να μπαίνεις στο παιχνίδι και να είσαι «ό,τι να΄ ναι».

• Η μπάλα τιμωρεί. Ειδικά όταν κάνεις δύο φορές το ίδιο λάθος.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: