Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Με τον Πανιώνιο εξαντλούμε τα περιθώρια παραμονής»

Τελευταία ελπίδα για την Κέρκυρα χαρακτήρισε την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Γιάννης Παπακώστας.

«Με τον Πανιώνιο εξαντλούμε τα περιθώρια παραμονής»
Ο τεχνικός των Φαιάκων παραχώρησε την Πέμπτη την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία δεν πρέπει να επαναληφθεί κόντρα στους «κυανέρυθρους», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Εδωσε ώθησε στους παίκτες του για τη νίκη, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τους τρεις βαθμούς, προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα και ζήτησε και τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά: «Αφήνοντας πίσω το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις, έχουμε μπροστά μας μια τελευταία ελπίδα. Ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου, αρχής γενομένης απ’ αυτό, πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες παραμονής. Πρέπει να εμφανιστούμε τελείως διαφορετικοί απ’ ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να μπούμε πάρα πολύ δυνατά, πάρα πολύ παθιασμένα, ώστε να συντηρήσουμε τις ελπίδες μας ως το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μόνο πράξεις.

Δεν είναι ώρα για απολογισμούς, αλλά ενθάρρυνσης των ποδοσφαιριστών. Όλοι μαζί να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους που θα μας δώσουν, επιτέλους, την ώθηση να σκεφτούμε λίγο καλύτερα τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΥΚΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΗ ΝΙΚΗΣ: «Δε θέλω να σκέφτομαι καθόλου απαισιόδοξα αυτή τη στιγμή, λίγες, μόνο, μέρες πριν από το παιχνίδι. Σκέφτομαι αισιόδοξα και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι για έναν “τελικό”, για ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο τη νίκη».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ: «Σίγουρα, θα γίνουν κάποιες αλλαγές, ένα πιο επιθετικογενές σχήμα. Κλείνω μια εβδομάδα στην ομάδα, άλλωστε, κι έχω περισσότερες πληροφορίες και γνώση για το έμψυχο δυναμικό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, πάντως, στα αποδυτήρια είναι αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι για το ματς. Χωρίς λόγια, μόνο με πράξεις και να το δείξουν το Σάββατο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: «Αυτό είπαμε με τους παίκτες. Δεν μιλάμε πολύ, περιμένουμε πώς και πώς το παιχνίδι του Σαββάτου, να τα δώσουμε όλα, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Και πιστεύω, με τη βοήθεια του κόσμου, να σημειώσουμε μια μεγάλη νίκη, ώστε να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει».

Ο Νίκος Κρητικός έκανε λόγο για μονόδρομο. «Είναι ένας "τελικός" για μας. Μιλήσαμε όλα τα παιδιά και το θέλουμε πάρα πολύ. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι για να πάρουμε τη νίκη και να δούμε κάπως διαφορετικά τη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος, στη συγκέντρωση, στη δύναμη που θα βγάλουν όλα τα παιδιά για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι καλό».

Τέλος, αναφορικά με τη δική του πρώτη φετινή παρουσία, είπε «ευχαριστώ» τόσο στο προηγούμενο, όσο και στο νυν τεχνικό σχήμα, για την ευκαιρία που του έδωσε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να παίξω κάποια παιχνίδια στη Super League. Κι ευχαριστώ πολύ τον κ. Άκη Μάντζιο, που μου έδωσε την ευκαιρία να φανώ, όπως και τον κ. Παπακώστα, που συνεχίζει να μου δίνει αυτή την ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: