Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Καθάρισε» στα… χιόνια!

Με το γήπεδό της να θυμίζει περισσότερο πίστα για… σκι, η Βασιλεία πήρε σημαντική νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στη Ντνιέπρ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League.

«Καθάρισε» στα… χιόνια
Η Βασιλεία σχεδόν… καθάρισε την πρόκριση για τους «16» του Europa League, καθώς επικράτησε μέσα στην έδρα της 2-0 της Ντνιέπρ και πλέον καλείται στη ρεβάνς να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ.

Οι Ουκρανοί αν και το «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» θύμιζε περισσότερο το… σπίτι τους, με την χιονόπτωση να μην σταματά από την αρχή της αναμέτρησης, δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους έδινε περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση.

Στον αντίποδα οι Ελβετοί με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και κρατώντας την εστία τους ανέπαφη πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο τους φέρνει με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση.

Από την αρχή του αγώνα το χιόνι έπεφτε με αμείωτο ρυθμό και αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, ώστε να βρεθεί κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου. Η Βασιλεία ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με τον Στόκερ στο 23ο λεπτό με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και έφτασαν στο 67’ και σε ένα δεύτερο γκολ με τον Στρέλερ να κάνει το 2-0 και να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Ελβετούς.

Το παιχνίδι στο 75’ διακόπηκε για έξι περίπου λεπτά, ώστε να καθαριστεί από το χιόνι ο αγωνιστικός χώρος, ενώ στα τελευταία λεπτά το γήπεδο έμοιαζε με… πίστα για σκι.

Βασιλεία (Γιακίν): Ζόμερ, Παρκ Τζου Χο, Ντέγκεν Π, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Ντέγκεν Ντ (68’ Σαλάχ), Ντιέ, Στόκερ (88’ Ζουά), Φράι (77’ Νένι), Καμπράλ, Στρέλερ

Ντνιέπρ (Ράμος): Λαστούφκα, Μάτζουχ, Μάντζιουκ, Στρίνιτς, Κραβτσένκο (53’ Ματιέ), Τζιουλιάνο, Κονοπλιάνκα, Τσεμπεριάτσκο, Ροτάν, Κάλινιτς (53’ Ζελέτσνιοφ), Ζοζούλια (68’ Κανκάβα)


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: