Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Πυροβολήθηκε πίσω από την πόρτα του μπάνιου»

Ο Όσκαρ Πιστόριους οδηγείται στον εισαγγελέα, την στιγμή που ο Τύπος στη Ν. Αφρική κάνει γνωστές λεπτομέρειες από το τραγικό περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης!

«Πυροβολήθηκε πίσω από την πόρτα του μπάνιου»
Ο Όσκαρ Πιστόριους οδηγείται στον εισαγγελέα για να του αποδοθούν οι κατηγορίες για τον φόνο της μνηστής του Ρίιβα Στένκαμ, την στιγμή που Τύπος σε όλο τον κόσμο ασχολείται με την υπόθεση και φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Στην Νότια Αφρική το τραγικό αυτό περιστατικό έχει υποσκιάσει μέχρι και την πρώτη ημέρα της θητείας του νέου προέδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα και την πρώτη του ομιλία η οποία –συνήθως- συνοδεύεται από την οριοθέτηση των στόχων για το νέο έτος.

Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας αφιερώνει ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα, με μαρτυρίες γειτόνων, αλλά και αστυνομικών οι οποίοι επισκέφθηκαν το σπίτι του παραολυμπιονίκη μετά το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει η Στένκαμπ έχει πυροβοληθεί μέσω της πόρτας του μπάνιου τέσσερις φορές! Μια στο κεφάλι, μία στο στήθος, μία στην κοιλιακή χώρα και μια στα χέρια! Πρόκειται για μια πληροφορία η οποία προέρχεται από μαρτυρία ενός γείτονα που βρέθηκε στο σπίτι του Πιστόριους, ο οποίος υποστήριξε ότι το πτώμα βρέθηκε στο μπάνιο!

Από τους γείτονες προέρχονται και οι άλλες πληροφορίες για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του παραολυμπιονίκη.

Γείτονες υποστηρίζουν ότι η πρώτη κλήση στην αστυνομία έγινε από κάτοικο που μένει δίπλα στον Πιστόριους, περίπου δύο ώρες πριν τους πυροβολισμούς όταν άκουσε έντονο καβγά.

Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί από το σπίτι του Πιστόριους. Τότε και έγινε το δεύτερο τηλεφώνημα στην αστυνομία!

Τέλος, με νέες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας αναφέρθηκε και πάλι στις πληροφορίες που υπήρξαν τις πρώτες ώρες που είχε γίνει γνωστή η είδηση και έκαναν λόγο πως ο Πιστόριους υπέθεσε ότι ήταν διαρρήκτης και πυροβόλησε…

«Ήμασταν έκπληκτοι όταν ακούσαμε αυτές τις πληροφορίες. Αυτές, ποτέ δεν προήρθαν από εμάς», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: