Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Φάουλ, Μπέιλ και γκολ!!

Μια ομάδα μόνος του κάθε φορά! Ο Μπέιλ πέτυχε δύο γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και έδωσε στην Τότεναμ της νίκη 2-1 κόντρα στη Λυών εντός έδρας.

Φάουλ, Μπέιλ και γκολ! (video)

Ο Ουαλός αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία στο 37ο λεπτό προ κενής εστίας και δεν ήθελε να το αφήσει έτσι. Στο φινάλε του πρώτου μέρους του αγώνα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» νίκησε πρώτη φορά τον Βερκούτρ και το έκανε ξανά όταν η Τότεναμ τον χρειάστηκε περισσότερο από ποτέ. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ο Μπέιλ, πήρε ξανά φόρα, άλλαξε την πορεία της μπάλας στον αέρα με τον δικό του μοναδικό τρόπο και έδωσε στους Λονδρέζους πλεονέκτημα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Είχε ισοφαρίσει για τους «λιονέ» στο 55’ με καταπληκτικό αριστερό σουτ, ο Ουμτιτί.

Το ματς:

Με το πείσμα ώστε να αποδείξουν στον Βίλας – Μπόας πως μπορούν να ανταποκριθούν και σε επίπεδο… Τσάμπιονς Λιγκ, οι ποδοσφαιριστές της Τότεναμ απέκτησαν τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό. Ο Μπέιλ, από σέντρα του Λένον από δεξιά, έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Βερκούτρ, αλλά το μονοκόματο σουτ που δοκίμασε, έφυγε ψηλά. Οι «λιονέ» ζήτησαν πέναλτι στο 15’ σε μαρκάρισμα του Βερτόνχεν στον Γκομίς, αλλά τα «σπιρούνια» το γλίτωσαν και διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης ήρθε στο 37’, με τον Γουόκερ να διεισδύει στην περιοχή των Γάλλων από δεξιά, να «σπάει» τη μπάλα στον Μπέιλ, αλλά αυτός προ κενής εστίας έκανε κάκιστο πλασέ. Ο Ουαλός, πήρε το αίμα του πίσω λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, νικώντας τον Βερκούτρ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ για το 1-0.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο μέρος. Η Λιόν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και δεν έμεινε να περιμένει την Τότενα. Αντίθετα, οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα, και ισοφάρισαν γρήγορα. Στο 55ο λεπτό, από απομάκρυνση του Ουίλιαμ Γκαλάς, ο Ουμτιτί έπιασε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό από πλάγια, στο ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Φρίντελ, γράφοντας το 1-1! Οι «λιονέ» θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα λίγα λεπτά αργότερα, αλλά ο Λακαζέτ, είδε τον Φρίντελ να του λέει «όχι», έχοντας προηγουμένως… αδειάσει όλη την άμυνα των Λονδρέζων. Η Τότεναμ κέρδισε ξανά μέτρα στο γήπεδο, στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Χρειάστηκε να έρθει το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, για να στείλει και πάλι τη μπάλα ο Μπέιλ λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή και με μοναδική εκτέλεση, να γράψει το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνχεν, Γκαλάς, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Ντέμπσεϊ (67’ Χόλτμπι), Λένον (79’ Σίγκουρντσον), Πάρκερ (90’ Λίβερμορ), Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ, Ντεμπελέ

Λιόν: Βερκούτρ, Λόβρεν, Φοφανά, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Ουμτιτί, Μαλμπράνκ (82’ Γκρενιέ), Γκοναλόν, Λόπες (88’ Γκεζάλ), Λακαζέτ, Γκομίς


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: