Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σταματής: «Ήταν κακούργημα το γκρέμισμα του γηπέδου»

Κακούργημα χαρακτήρισε το γκρέμισμα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας ο Σταύρος Σταματής μιλώντας στον ΟΠΑΠ TV.

Σταματής: «Ήταν κακούργημα το γκρέμισμα του γηπέδου»
«Θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες. Γκρεμίζεις ένα γήπεδο όταν έχεις υπογράψεις, όταν είσαι σίγουρος», τόνισε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

-Για τους λόγους που βρίσκεται η ΑΕΚ στην τρέχουσα κατάσταση:
«Υπάρχει η οικονομική κρίση, αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν τα χρέη οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να μπουν να προσφέρουν. Δεν καταλαβαίνω όταν έχεις κάνει μία επένδυση και είσαι μέτοχος πώς γίνεται να μην καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου. Δεν γίνεται να αφήνεις τέτοια ποσά και να λες δεν συμμετέχω. Δεν γίνεται να απέχεις όσα χρήματα κι αν έχεις βάλει.

Έγινε λάθος διαχείριση στην ΑΕΚ. Από το 2004 μέχρι σήμερα υπολογίζουν ότι μπήκαν στα ταμεία 250 εκατομμύρια σε εισιτήρια. Αυτό το ποσό για κάποιο λόγο δεν πήγε εκεί που έπρεπε. Χρωστάνε σε πολλούς ανθρώπους. Είχαν χρήματα, πήραν από τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις, πολλά έβαλαν οι μέτοχοι, η διαχείριση όμως δεν ήταν η σωστή. Το χρέος τελικά μεγάλωσε. Στις επιχειρήσεις τους οι συγκεκριμένοι πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν θα έκαναν τόσα λάθη. Προφανώς ο κ Νικολαΐδης που δεν ήταν επιχειρηματίας αλλά ποδοσφαιριστής προχώρησε σε περισσότερα ανοίγματα. Πήγε να πάρει το Ριβάλντο, έκανε άλλες κινήσεις αντί να καλύψει τις όφειλες προς το δημόσιο. Έγινε λάθος διαχείριση, Αυτή τώρα θα πρέπει να την διευθετήσουν».

-Για το γκρέμισμα του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια:
«Τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Τα χρώματα και το σήμα μένουν ίδια. Τότε είχαμε γήπεδο, τώρα δεν έχουμε. Είναι πολύ μακριά και ψυχρό το Ολυμπιακό στάδιο. Η Ριζούπολη θα ήταν μία λύση αλλά από ότι έμαθα τα χρήματα που ζήτησε ο Απόλλωνας ήταν ουσιαστικά διπλάσια από το ΟΑΚΑ. Ε, ο Έλληνας είναι και λίγο πονηρός, οπότε σκέφτηκαν να πάρουν χρήματα βρίσκοντας την ΑΕΚ στην ανάγκη.

Άλλη διαφορά της ΑΕΚ των τεσσάρων τίτλων; Γινόμασταν ονόματα μέσα από την ομάδα αλλά μετά, αυτό ήταν πρόβλημα για την ΑΕΚ, οι παίκτες γίνονταν ονόματα χωρίς η ομάδα να κερδίζει τίτλους.

Ήταν κακούργημα το γκρέμισμα του γηπέδου. Θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες. Γκρεμίζεις ένα γήπεδο όταν έχεις υπογράψεις, όταν είσαι σίγουρος. Ο τότε πρόεδρος της ερασιτεχνικής το έκανε για να πιέσει. Ήταν όμως άλλες εποχές, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπιακό.

Για να φτιαχτεί το Καραϊσκάκη, η ΕΟΕ είπε όχι. Ο Σημίτης ο ίδιος άλλαξε τον πρόεδρο της ΕΟΕ και μετά από μια εβδομάδα ψηφίστηκε να παραχωρηθεί στην «Θρύλος».

Δεν περνάω πια μπροστά από το γήπεδο. Έξι ,επτά χρόνια τώρα, κάνω παράκαμψη. Όλους μας πονάει το θέμα. Έχουμε κτυπήσει τα πόδια μας, έχουμε ματώσει και καταρχάς δεν ειναι δικό μας. Το γήπεδο το έκτισαν μόνοι τους οι Μικρασιάτες. «Θέλουμε έναν χώρο σαν δήμος και θα το φτιάξουμε με δικά μας χρήματα» είπαν τότε οι πρόσφυγες. Είναι ο κόπος, ο αγώνας αυτών των ανθρώπων, ότι είχε να πάρει σε δύσκολες εποχές ένας Μικρασιάτης, τα έδωσε σε μία ομάδα και φτιάχτηκε κάτι. Ξαφνικά εσύ το γκρεμίζεις. Ειναι παρακαταθήκη για εμάς, για τα παιδιά, τα εγγόνια μας που θέλουμε να γίνουν αεκτσήδες.

Όλα αυτά τα γκρέμισαν κάποιοι άνθρωποι και πρέπει να έχουν την ευθύνη. Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μην πατήσουν στην Ελλάδα, να εξαφανιστούν, να τους κάνουμε μαύρους στο ξύλο. Το κάνω κι εγώ ο ίδιος. Αυτοί που φταίνε. Δεν γίνεται να λένε: το γκρέμισα αλλά δεν φταίω. Το γκρέμισες; Ξαναφτιάξτο».

-Για τους παίκτες της ΑΕΚ:
«Όταν μπαίνεις στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα αλλά στην διάρκεια της εβδομάδας εκεί παρουσιάστηκε το μεγάλο πρόβλημα όταν τα παιδιά της ΑΕΚ δεν είχαν να φάνε. Ειναι πολύ διαφορετικό στις ημέρες μας να είσαι αθλητής διότι ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η διατροφή στον ποδοσφαιριστή είναι το 30% της φυσικής κατάστασης. Όταν όμως δεν έχει λεφτά και τρώει σουβλάκια η κατάστασή του θα είναι άσχημη. Επίσης δεν μπορείς να ζητάς από την οικογένεια να στηρίζει όλα τα έξοδα του παιδιού με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι».

-Για τις διοικητικές εξελίξεις:
«Δεν γνωρίζω τί γίνεται με τους κ.κ. Βιντιάδη και Μελισσανίδη αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν όλα. Οφείλεις να πάρεις αδειοδότηση άρα να προχωρήσεις σε ρυθμίσεις και να τις καλύψεις. Γνωρίζω ότι παιδιά από πέρυσι περιμένουν να πάρουν χρήματα και ακόμα δεν έχουν ασκήσει όλες τις πιέσεις.

Συν το μεγάλο πρόβλημα με το ελληνικό δημόσιο με τα 600.000 ευρώ το μήνα, αν και δεν είμαι ο καλύτερος γνώστης. Ο κύριος Βιντιάδης είπε ότι μπορεί να καλύψει ένα μικρότερο ποσό. Για να προχωρήσει ο Βιντιάδης θα πρέπει να περάσει νόμος. Η ΑΕΚ ειναι μία ανώνυμη εταιρεία και δεν μπορεί να γίνει μόνο γι αυτήν χαριστική ρύθμιση. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για το σύνολο των εταιρειών».

-Για τη φετινή πορεία της ομάδας:
«Ήρθαν πολλοί νέοι κι έμειναν ελάχιστοι έμπειροι. Ο Γκερέιρο τώρα πάει καλά για παράδειγμα αλλά οι πεπειραμένοι ήταν ελάχιστοι. Αν η ΑΕΚ ήταν Πανθρακικός όλοι θα έλεγαν ότι πάει μία χαρά. Υπάρχουν καλοί παίκτες αλλά έπεσαν σε άσχημη συγκυρία. Ήθελαν χρόνο για να δείξουν την αξία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: