Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πράσινη τρι-κυμία στη Ρωσία!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr πώς η έλλειψη συγκέντρωσης, ο εγκλωβισμός στο παιχνίδι με τρίποντα και… όχι μόνο οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Πράσινη τρι-κυμία στη Ρωσία
Μία ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα δεν είναι ντροπή. Ούτε το αποτέλεσμα αυτό από μόνο του βγάζει τον Παναθηναϊκό εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Όμως διόλου τιμητική ήταν η αντίδραση των «πράσινων» στη Μόσχα όταν το παιχνίδι άρχισε να στραβώνει. Και ασφαλώς η τελική διαφορά των 17 πόντων. Από το -1 (39-38) στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -26 (79-53) έντεκα αγωνιστικά λεπτά μετά, πράγμα ανεπίτρεπτο για το επίπεδο αυτό.

Μετά από μία τόσο βαριά ήττα μπορεί να ακούγεται σχεδόν αστείο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στη Μόσχα. Γιατί απέναντι σε μια ΤΣΣΚΑ χωρίς τον πολυτιμότερο παίκτη της, Βίκτορ Χριάπα, και το άλλο «τεσσάρι» της ομάδας, Αντρέι Βοροντσέβιτς, αλλά και με βάση την εικόνα που είχε ο αγώνας μέχρι τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, η νίκη δεν ήταν… mission impossible. Την έκανε, ωστόσο, τέτοια ο ίδιος ο Παναθηναϊκός με τη (μη) αντίδρασή του.

Το ψυχολογικό «άδειασμα» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και η κόπωση της ομάδας είναι οι εύκολες (αν κι όχι ψεύτικες) δικαιολογίες. Η διαιτησία ασφαλώς κι έπαιξε ρόλο στην απώλεια συγκέντρωσης και ψυχραιμίας με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά της στο τρίτο δεκάλεπτο. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν συνετρίβη στη Μόσχα για τους παραπάνω λόγους ή επειδή οι παίκτες του είναι… ερωτευμένοι.

Έχασε για αμιγώς αγωνιστικούς λόγους:

- επειδή σε ένα ακόμη παιχνίδι είχε δίπλα στα καλά του διαστήματα πολλά κάκιστα.

- επειδή και πάλι έδειχνε εγκλωβισμένος στο παιχνίδι-δίκοπο μαχαίρι με τα τρίποντα (9/25).

- επειδή δεν βρήκε σκορ μέσα από τη ρακέτα παρά μόνο μετά από επιθετικά ριμπάουντ.

- επειδή η διατήρηση του Καπόνο για πολλά λεπτά στο παρκέ αποδείχτηκε ανούσια στην επίθεση και καταστροφική στην άμυνα (την ώρα που ο Μπράμος ήταν καθηλωμένος στον πάγκο).

- επειδή Ούκιτς και Μπανκς απέτυχαν να χαλιναγωγήσουν το παιχνίδι, παρασύρθηκαν σε έναν τρελό ρυθμό που βόλευε τους γηπεδούχους και δεν κατάφεραν να «χαλάσουν» το μυαλό του Τεόντοσιτς.

- επειδή ο Διαμαντίδης δεν έχει πλέον την ενέργεια να κυνηγά παίκτες στην άμυνα και αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία.

- επειδή αποδεικνύεται πως όταν το σκορ φτάνει σε τόσο ψηλά επίπεδα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις επιθετικές λύσεις για να ακολουθήσει και περιμένει να κερδίσει όχι βάζοντας περισσότερους αλλά… δεχόμενος λιγότερους πόντους.

Και θα είναι λάθος να πιστέψει κανείς πως η πολύ πιθανή πλέον προσθήκη του Αντώνη Φώτση θα είναι πανάκεια για όλα αυτά τα προβλήματα…

Η κατάκτηση του Κυπέλλου ασφαλώς είναι σημαντική. Αλλά δεν θα είναι αρκετή. Η σεζόν του Παναθηναϊκού θα κριθεί τελικά βάσει όσων πετύχει στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Με πρόσωπο σαν κι αυτό που παρουσίασε στη Μόσχα δεν μοιάζει εφικτή ούτε αυτή η επιβίωση μετά το Top 16 (εν όψει και του Γολγοθά με Ζαλγκίρις στο Κάουνας, Εφές στο ΟΑΚΑ και Ουνικάχα στη Μάλαγα που θα κρίνει πάρα πολλά), ούτε ασφαλώς και η κατάκτηση του πρωταθλήματος με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: