Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ενιωσε την αδικία στο πετσί του!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τα λάθη του διαιτητή, αλλά και το μεγάλο λάθος του Μίτσελ, που καθόρισαν την μοίρα του Ολυμπιακού απέναντι στη Λεβάντε.
Να ξεκινήσουμε με τα βασικά: με αυτά που του έκανε και στις δύο φάσεις των πέναλτι που υπέδειξε, ο διαιτητής εκτέλεσε τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη φάση τον άφησε με 10 παίκτες, στην δεύτερη του έβαλε την αδικία στο πετσί του, “καταδικάζοντάς” τον στο 2-0. Κάπου εκεί το πάρτι της πρόκρισης έφτασε προς το τέλος του. Ομως...
Μια απλή ματιά στα στατιστικά δεδομένα αυτού του παιχνιδιού δείχνει πόσο copy/paste ματς με τα προηγούμενά της έκανε η ισπανική ομάδα. Και πόσο δεν την διάβασε ο Ολυμπιακός την Λεβάντε. Σε όλα μα όλα της τα παιχνίδια, η Λεβάντε αφήνει τη μπάλα στον αντίπαλο, ακόμη και στο σπίτι της, και ψάχνει τις στιγμές της στην κόντρα επίθεση, την οποία έχει εξελίξει σε επιστήμη. Δείτε, μολονότι έπαιζε από το 30' με παίκτη λιγότερο, ο Ολυμπιακός είχε (61-39%) την μπάλα στην κατοχή του. Βρέθηκε ψηλά στη φάση του πρώτου γκολ κι έφαγε ένα τυπικό γκολ Λεβάντε, από αυτά που βαριέται κανείς να βλέπει στα φετινά παιχνίδια της ισπανικής ομάδας.
Ο Μίτσελ έκανε μια επιλογή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου: εκτίμησε ότι το 2-0 δεν “γυρίζει” στο Καραϊσκάκη και αποφάσισε να ψάξει το γκολ από την αρχή του β', δηλαδή στο διάστημα που, θεωρητικώς, η ομάδα του θα είχε ακόμη αρκετές δυνάμεις. Αυτή η επιλογή όμως ήταν καταδικαστική. Και φαινόταν ότι θα είναι, στα μάτια οποιουδήποτε έχει παρακολουθήσει τη Λεβάντε σε περισσότερα του ενός παιχνίδια. Οι Ισπανοί βρήκαν τον χώρο και αποτελείωσαν τον Ολυμπιακό στο 56', με ένα γκολ από αυτά που έχει μάθει να βάζει με κλειστά μάτια ο Μάρτινς, ο οποίος κάπως έτσι έχει φτάσει να μοιάζει ανακαινισμένος με τη φανέλα της Λεβάντε.
Υπήρχε άλλη επιλογή για τον Ολυμπιακό; Προφανώς ναι, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι το σχολιάζαμε από την ημέρα της κλήρωσης (πάτα εδώ): ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει παιχνίδι αλα Ζαρντίμ. Να περιμένει. Να κλείσει τους χώρους και να ψάξει το γκολ με υπομονή, όχι με το ρίσκο που πήρε στην αρχή των δύο ημιχρόνων. Ο Μίτσελ επέλεξε να πάει να πάρει την μπάλα, όχι να την αφήσει στα πόδια της Λεβάντε. Κι αυτή η επιλογή δεν του βγήκε.
Προφανώς ο Ολυμπιακός θα τα βάλει με τον Γερμανό διαιτητή. Πρέπει όμως να τα βάλει και με τον εαυτό του. Διότι το παιχνίδι που έκανε πριν και μετά από τα λάθη του διαιτητή ήταν λανθασμένο και κακό, σαν την αντίδραση του Χολέμπας στη φάση του 10'ου λεπτού.


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: