Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Αγκάθι» ο Άρης στη ρύθμιση!

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας η συμφωνία με τον ΠΣΑΠ για την ρύθμιση των οφειλών των ΠΑΕ προς τους παίκτες. «Όχι» από τον Άρη που έχει προσφύγει για να υπαχθεί στο άρθρο 99.

«Αγκάθι» ο Άρης στη ρύθμιση
Το βασικό θέμα συζήτησης που υπήρχε στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ήταν η έγκριση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή και τον ΠΣΑΠ για το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ προς τους παίκτες.

Αυτή πράγματι εγκρίθηκε όπως έγινε και με τον όρο που έθετε η ΕΠΟ σύμφωνα με τον οποίον όποιος υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή (η οποία σημειωτέον είναι μέχρι 45 δόσεις για μεγάλα ποσά) δεν μπορεί παράλληλα να επιδιώκει και την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Εδώ ακριβώς «κολλάει» η περίπτωση του Άρη που έχει προσφύγει και επανέλαβε και σήμερα ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις 45 δόσεις και δεν συμφωνεί. Επιπλέον, οι «κίτρινοι» επιμένουν ότι θα ήθελαν 60 δόσεις για να μπορούν να είναι συνεπείς. Έτσι, η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε την αντίθεσή της με την συμφωνία και αποχώρησε χωρίς φυσικά να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Οι υπόλοιπες 15 ΠΑΕ ενέκριναν την συμφωνία αλλά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σεβόμαστε τον Άρη και την ιστορία του αλλά και το πρόβλημά του. Θα κοιτάξουμε μήπως καταφέρουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Γι αυτό θα κάνουμε μία συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα με την συμμετοχή της Σούπερ Λίγκας, της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠ αλλά και της ΠΑΕ Άρης μήπως έστω και κατ εξαίρεση μπορεί να βρεθεί λύση».

Τονίζεται ότι στόχος της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα είναι να αποσυρθεί ο Άρης από την προσφυγή για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη τήρησης της ρύθμισης μέχρι και 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, δεν θα ορίζεται το ματς της ομάδας που φάνηκε ασυνεπής κάτι που θα επιφέρει πολύ βαριές κυρώσεις.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Οπως αποδεχτεί την εισήγηση της ΕΠΟ περι μη δυνατότητας επίκλησης των διατάξεων της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ Super League και ΠΣΑΠ από ΠΑΕ που έχουν υπαχθεί ή έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις άρθρων 99 επ. πτωχευτικού κώδικα (Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Από την ψηφοφορία απείχε η ΠΑΕ Άρης).

2. Όπως συσταθεί μόνιμη πενταμελής επιτροπή για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: