Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εντονες βροχές και καταιγίδες, κτά τόπυς, καθώς και πτώση θερμοκρασίας στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βοριάδες εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στα βόρεια να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά - Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Οσον αφορά τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Κρήτη να είναι τοπικά έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα έντονα, το απόγευμα όμως θα ασθενήσουν.
Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και στα βόρεια θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στην δυτική Ελλάδα και την δυτική Μακεδονία με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με βελτίωση από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: