Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Οι Χιώτης και Καρνέζης θα έπρεπε να είναι στο Euro»

Για τις αμφιλεγόμενες επιλογές του Φερνάντο Σάντος στη θέση του τερματοφύλακα στην προεπιλογή του για το Euro μίλησε ο Ηλίας Ατματζίδης στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Όπως τόνισε ο ίδιος θα επέλεγε τον Καρνέζη και τον Χιώτη στην αποστολή, ενώ πρόσθεσε πως ήταν λάθος η ενέργεια του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να αντιδράσει έτσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ποιους τερματοφύλακες θα επέλεγε και για την αντίδραση του Διονύση Χιώτη: «Ήταν λάθος του Χιώτη να μιλήσει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει αυτές τις δηλώσεις παρότι έχει το δίκιο με το μέρος του. Αν τα κριτήρια ήταν αγωνιστικά και ο Χιώτης και ο Καρνέζης θα έπρεπε να είναι στo Euro. Πολύ περισσότερο ο Χιώτης. Ο Σάντος από ότι είπε το κριτήριο είναι ποιος είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή τα προηγούμενα χρόνια. Για μένα ήταν λάθος του Σάντος πάντως. Και οι δύο είχαν πολύ καλή χρονιά. Αδικήθηκαν για εμένα».

Για τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος στη συγκεκριμένη θέση: «Οι δύο από αυτούς δεν έχουν παιχνίδια. Για μένα ο Σηφάκης είναι ο καλύτερος, αλλά δεν είχε καθόλου παιχνίδια. Ο Τζόρβας έχει πολύ καιρό να αγωνιστεί και είναι ακόμη πιο δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να επανέλθει. Για τον Χαλκιά τέλος, δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει κάνει πολλά λάθη. Λογικά με τα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις, ο προπονητής θα δει και θα επιλέξει τελευταία στιγμή».

Για την εικόνα που δείχνουν οι τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα: «Η αλήθεια είναι ότι στο τελευταία διάστημα δεν έχουν βγει καλοί τερματοφύλακες. Μόνο φέτος έχουν βγει κάποια νέα παιδιά. Δεν υπάρχει εξέλιξη. Δεν μπορώ να βλέπω τερματοφύλακες να μην μπορούν παίξουν μακριά από την εστία και να μην είναι καλοί στα πόδια. Αυτό αρέσει σε εμένα και αυτό είναι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια τόνισε πως: «Αν κάποιος αδικηθεί θα είναι ο Σάντος. Πρώτα θα κάνει κακό στον εαυτό του και ύστερα στην Εθνική αν πάει κάτι στραβά».

Για το αν υπάρχουν ή υπήρξαν δημόσιες σχέσεις όσον αφορά τις κλήσεις ποδοσφαιριστών στην Εθνική ομάδα: «Δεν ξέρω για δημόσιες σχέσεις. Αυτά που ακούγονται είναι υπερβολές. Εγώ ήμουν άνθρωπος στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο. Ούτε γνώριζα, ούτε γνωρίζω κάτι τέτοιο».

Για τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ και για το αν βλέπει ελπιδοφόρους τερματοφύλακες: «Και ο Κρέσιτς και ο Χαλκιάς είχαν κακή χρονιά. Εγώ είχα υπερασπιστεί τον Χαλκιά πέρυσι, γιατί δεν γίνεται κάποιοι να βγάζουν στους συναδέλφους τους. Άλλο να κάνεις κριτική και άλλο κριτική. Ο Γλύκος έδειξε καλά στοιχεία και τον έκριναν από ένα λάθος. Το παιδί στάθηκε πολύ καλά και έδειξε πως έχει μέλλον. Αλλά δεν μπορεί να τον κρίνει κάποιος από 5 ή 10 παιχνίδια. Αυτός όπως οι Καπίνο, Βελλίδης και Σιδεράκης έκαναν πολύ καλά παιχνίδια».

Για τον Καρνέζη: «Ο Καρνέζης είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και μου αρέσει πάρα πολύ χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά».

Για τη λογική των επιλογών του Σάντος: «Ο Σάντος επέλεξε να πάει σε πιο έμπειρες λύσεις παρά να πάει σε αυτούς που έκαναν καλή χρονιά».

Για τις δηλώσεις Τοπαλίδη ότι δεν θα επέλεγε ποτέ τον Χαλκιά στην Εθνική: «Είναι προτιμότερο να το λες τώρα παρά μετά. Άλλοι περιμένουν τη στραβή για να πουν κάτι, άρα καλά έκανε ο Τοπαλίδης».

Για τα πλέι οφ και για το πέναλτι που δεν καταλόγισε ο Γιάχος: «Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει, αλλά το τι θα γίνει στο ντέρμπι δεν ξέρω. Και οι δύο ομάδες στο ίδιο καζάνι βρίσκονται. Αν έδινε το πέναλτι στον ΠΑΟΚ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πέναλτι το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο παίκτης».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: