Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Θα θρηνήσουμε θύματα για ένα ρημάδι πρωτάθλημα;

Θα θρηνήσουμε θύματα για ένα ρημάδι πρωτάθλημα;
Τόσα χρόνια, έχω ακούσει κατά καιρούς προπονητές και παίκτες είτε του Παναθηναϊκού, είτε του Ολυμπιακού να δηλώνουν ότι την επόμενη φορά που θα γίνει το παραμικρό στο γήπεδο από αυτούς τους κάποιους που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι ή οπαδοί, θα αποχωρήσουν από το παρκέ. Δυστυχώς, δεν έχω δει ποτέ να γίνεται κάτι τέτοιο στην πράξη. Τους προτρέπω-προκαλώ να το κάνουν τώρα κι ας έγινε αυτό το κάτι εκτός γηπέδου.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του πρώτου τελικού των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ και λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό, που διαδέχθηκε στην κορυφή της Ευρώπης τον Παναθηναϊκό, κάποια καλόπαιδα έστησαν ενέδρα στο πούλμαν των «πράσινων» στη διαδρομή προς το ΣΕΦ και πέταξαν πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά, οι Στράτος Περπέρογλου και Στίβεν Σμιθ. Πολύ ωραία…

Δεν θα ασχοληθώ με αυτή καθ’ εαυτή την πράξη, αφού δεν έχει καμία λογική. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με πιάνει ανατριχίλα βλέποντας την τρύπα στο τζάμι του λεωφορείου και το τι θα μπορούσε να συμβεί αν η πέτρα έβρισκε «γεμάτα» κάποιο από τα μέλη της αποστολής. Για να το πω πιο… λιανά, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για απλή αναβολή του τελικού, αλλά θα θρηνούσαμε θύματα. Το έχουν συνειδητοποιήσει αυτοί που προέβησαν σε αυτή την πράξη ή μήπως αυτός ήταν ο στόχος; Το ίδιο θα έγραφα κι αν γινόταν αντίστροφα… Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε ότι «ίσως κάποιοι πάρουν και παράσημα για την πράξη τους» και δεν διαφωνώ καθόλου.

Το σχόλιο του Κώστα Καϊμακόγλου στο twitter λίγο μετά την οριστικοποίηση της αναβολής είναι χαρακτηριστικό. «Καληνύχτα Ελλαδίτσα, καληνύχτα μπασκετάκι! Αυτοί είμαστε και ποτέ δεν θα αλλάξει το παραμικρό» ανέφερε ο διεθνής φόργουορντ. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό το κομμάτι, αλλά αφού εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστική βούληση από τους αρμόδιους φορείς, ας πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι ίδιοι οι παίκτες και δη οι Έλληνες.

Όπως χθες (16/05) εξέδωσαν την κοινή ανακοίνωση ζητώντας κόσμια συμπεριφορά από τους φιλάθλους, μετά τα σημερινά, ας κάνουν κάτι πιο ριζοσπαστικό για τα ελληνικά δεδομένα. Ας αποφασίσουν να μην κατέβουν να αγωνιστούν στους φετινούς τελικούς της Α1. Ούτε τελικοί με μαθητές, ούτε τελικοί κεκλεισμένων των θυρών, ούτε τίποτε... Στην τελική, ας μην υπάρξει πρωταθλητής ή ας προκύψει από τη σειρά των μικρών τελικών. Δεν χρειάζεται για ένα ρημάδι πρωτάθλημα να θρηνήσουμε θύματα! Έχουμε πέσει πολύ χαμηλά, αλλά δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε και αυτό! Είπαμε, η βλακεία είναι ανίκητη, αλλά υπάρχουν και όρια…

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: