Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το πάθημα θα γίνει μάθημα;

Λάθος αποφάσεις τύπου ...Μαγκέτι αλλά και διάφορες άλλες που υπήρξαν αυτή την σεζόν, απαγορεύονται να κάνουν την εμφάνιση τους την επόμενη όσον αφορά το αγωνιστικό. Αυτό γιατί υπάρχει και το... μνημόνιο που λέγεται άρθρο 99.
Το πάθημα θα γίνει μάθημα;
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.
Αυτό γιατί υπάρχει και το... μνημόνιο που λέγεται άρθρο 99. Μετά την παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου το βάρος θα δοθεί στο αγωνιστικό (αν και ο ΠΑΟΚ θα αργήσει τις μεταγραφές). Το να γίνουν λάθη σε έναν σύλλογο σε αυτό το θέμα (αγωνιστικό) δεν είναι παράξενο. Το θέμα είναι όμως αυτοί που τα έκαναν αυτά (τα λάθη) να διδαχθούν και να μην τα ξανακάνουν.
Η νέα σεζόν θα είναι πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να "πληγωθεί" πάλι από αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς, οι οποίες είχαν επίπτωση σε διάφορους τομείς. Θα είναι μια σημαντική αυτή (η χρονιά) που έρχεται, θα πρέπει να "τρέξει" το θέμα της εξυγίανσης, αλλά και να γίνει μια ομάδα ανταγωνιστική. Οσον αφορά το πρώτο, απαιτείται η βοήθεια του κόσμου. Δύσκολη η αποστολή των ανθρώπων της ομάδας να τον φέρουν στο γήπεδο λόγω της φετινής κάκιστης πορείας και αυτό είναι ένα θέμα που συζητείται πολύ στον "Δικέφαλο" είναι η αλήθεια.
Ο Μαγκέτι...
Θα πρέπει εξ αρχής να υπάρχει η σωστή προσέγγιση στον κόσμο, να του εξηγηθούν τα δεδομένα αναλυτικά (αυτό θα γίνει όπως λένε στον ΠΑΟΚ) και να μην χρησιμοποιηθούν διάφορες... φαεινές ιδέες τύπου Μαγκέτι. Γιατί ναι μεν ο τελευταίος, όταν το όνομα του διέρρευσε, προκάλεσε ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, αλλά όσος μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός τόσο μεγάλη ήταν και η απογοήτευση (για τους φίλους της ομάδας) όταν δεν υπέγραψε στον "Δικέφαλο".
Πλέον στους κόλπους της ομάδας μετά από τόσους μήνες λένε πως "ήταν ένα μεγάλο λάθος που ασχοληθήκαμε μαζί του", τονίζοντας παράλληλα πως "δόθηκε όραμα στον κόσμο ότι θα γίνει η μεταγραφή και όταν δεν έγινε, εκείνος ξενέρωσε". Το θέμα είναι βέβαια στον "Δικέφαλο" εξ αρχής να καταλάβαιναν πως το θέμα θα γύριζε... μπούμερανγκ.
Το αγωνιστικό...
Αφήνουμε το συγκεκριμένο ζήτημα (που "πονάει" και θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά) για να πάμε στο αγωνιστικό, όπου στον ΠΑΟΚ δείχνουν να έχουν καταλάβει πως δεν ήταν σωστό το ότι πέρασε η άποψη πως δεν ενδιαφέρει καθόλου η εικόνα της ομάδας. Πέρυσι κακώς περνούσε στα ψιλά από τον Μπάνε Πρέλεβιτς πως.... δεν τρέχει τίποτα εφόσον χάνει η ομάδα. Με το... καλημέρα των άσχημων εμφανίσεων θα έπρεπε να υπάρχουν συστάσεις στο αγωνιστικό τμήμα, αυτό όμως δεν έγινε, ενώ στον κόσμο πέρασε το ότι η πορεία της ομάδας περνά όχι απλά σε δεύτερη μοίρα, αλλά δεν ενδιαφέρει καθόλου. Λάθος λοιπόν και εδώ...
Και οι επιλογές τύπου Αντρουσκεβίτσιους
Υπάρχει ακόμη και το θέμα των χρημάτων που διατέθηκαν σε παίκτες. Εγκλημα το ότι ο Μαρτίνας Αντρουσκεβίτισους είχε συμβόλαιο 75.000 ευρώ και μετά γινόταν αγώνας δρόμου για να αποδεσμευτεί. Τα λεφτά δεν περισσέουν στον "Δικέφαλο" και δεν μπορούν να ξοδεύονται έτσι απλά. Και επειδή στον ΠΑΟΚ υπάρχει η άποψη πως η τιμή του ήταν καλή με δεδομένο πως την προηγούμενη χρονιά έπαιζε στην ACB, εμείς θα ρωτήσουμε τι είδαν στον συγκεκριμένο παίκτη, πέραν του ύψους του, και αποφάσισαν πως θα πρέπει να πάρει περισσότερα λεφτά από τον Καλαμπόκη και τον Ντικούδη... Εδικά το θέμα του μπάτζετ, το οποίο θα είναι μικρό την νέα σεζόν, πραγματικά "καίει" γιατί με 200.000-250.000 ευρώ απαγορεύονται λάθη στα χρήματα που θα διατεθούν σε διάφορους παίκτες. Και υπερβάσεις απαγορεύονται...
Με λίγα λόγια οι αποφάσεις για την νέα χρονιά θα πρέπει να είναι απόλυτα σωστές σε όλα τα επίπεδα. Ετσι ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις για το άρθρο 99, αλλά και να έρθουν έσοδα από τον κόσμο που όμως θέλει να βλέπει... κάτι από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πλέον βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του (όσον κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό), τα λεφτά αναζητούνται με το κυάλι και καλό θα είναι όλοι μέσα στην ομάδα να το καταλάβουν. Κάποιοι στον ΠΑΟΚ προς τιμήν τους παραδέχονται πως αυτή την σεζόν έγιναν λάθη και πως έχουν μερίδιο ευθύνης. Κάποιοι όμως...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: