Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Άλλο "καλός" κι άλλο "κατάλληλος"

Ο Διονύσης Χιώτης έχει κάθε λόγο να νιώθει πικραμένος από τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος στη θέση με το νούμερο 1. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Άλλο "καλός" κι άλλο "κατάλληλος"
Οι δύο από τις τρεις επιλογές του ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα, ενώ η 3η δεν έκανε και κανένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Ο Τζόρβας γνωρίζει το άρωμα και το κλίμα των αποδυτηρίων, αλλά δεν έχει γεμάτη σεζόν. Αντίθετα, έπαιξε ελάχιστα στην Παλέρμο.

Ο Χαλκιάς ήταν κι αυτός για μεγάλο διάστημα μπακ-απ του Κρέσιτς κι όταν τελικά αγωνίστηκε βασικός, είχε απλά μια φυσιολογική παρουσία.

Ο Σηφάκης ήταν εκτός, λόγω τραυματισμού, από τα Χριστούγεννα, αλλά είχε τις περισσότερες συμμετοχές στα προκριματικά και ίσως έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του.

Σε αντίθεση με τις τρεις επιλογές του «άσσου» ο Χιώτης ήταν εντυπωσιακός, ο Καρνέζης σταθερός κι ο Κωνσταντόπουλος ο πιο φορμαρισμένος γκολκήπερ το τελευταίο δίμηνο.

Για τις επιλογές μπορούν πολλά να ειπωθούν πριν την διοργάνωση και ακόμα περισσότερα στη διάρκεια ή μετά από αυτήν, ανάλογα με την πορεία της Εθνικής ομάδας.

Για κάθε προπονητή όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεν προέχει πάντα ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ παίκτης, αλλά ο πλέον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

Ο Σάντος το… πάλεψε πολύ με τους τερματοφύλακες. Χρησιμοποίησε σχεδόν όλους όσους μπορούσε τα δύο τελευταία χρόνια. Από τον Παναθηναϊκό, μάλιστα, που στη σεζόν έβαλε 4 τερματοφύλακες να παίξουν, τους πήρε στην Εθνική και τους 4!

Και Τζόρβα και Καπίνο και Κοτσόλη και Καρνέζη. Θεωρώ λοιπόν, ότι ο Σάντος έκανε τις κλήσεις με το κριτήριο της καταλληλότητας. Το τι θα βγάλει η προετοιμασία στην Αυστρία και τι ακριβώς η εικόνα όλων στα γήπεδα της Πολωνία (κατ΄ αρχήν) είναι ένα ζητούμενο που αφορά τον ίδιο, ο οποίος ανέλαβε καθαρά και ξάστερα την ευθύνη των επιλογών.
Καλή προετοιμασία στην Εθνική προς το παρόν, μια και χρόνος για σχόλια και κριτική υπάρχει αρκετός.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: