Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Υπάρχει παραβίαση των κανονισμών»

Ο Νίκος Τζώρτζογλου τόνισε πως υπάρχει παραβίαση των κανονισμών από τον Πανιώνιο, τόνισε πως η ΕΠΣ Ηρακλείου θα στηρίξει τον Εργοτέλη, ενώ αναφέρθηκε και στην αδειοδότηση του ΟΦΗ.
«Υπάρχει παραβίαση των κανονισμών»
Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ μίλησε στον Athleticradio 104,2:
Για την υπόθεση του Εργοτέλη ο οποίος ζητάει την αφαίρεση 6 βαθμών από τον Πανιώνιο: «Δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχει σαφής παραβίαση των κανονισμών. Οποιαδήποτε απόφαση του Τακτικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Είναι ένα ερωτηματικό το πώς καμία ομάδα δεν έκανε ένσταση στον Πανιώνιο. Ίσως οι ομάδες τότε να μην περίμεναν ότι θα κινδύνευαν.
Ίσως να μην τον γνώριζαν κιόλας. Στην αίτησή του ο Εργοτέλης λέει ξεκάθαρα ότι δεν γνώριζε τίποτα. Όταν δεν το ξέρει ο Εργοτέλης, που είχε και πρόεδρο στην Σούπερ Λιγκ, γιατί να το γνωρίζουν οι άλλοι. Υπάρχει όμως μια απόφαση της ΕΠΟ που έχει πάει στην Σούπερ Λιγκ. Θα έπρεπε η διοργανώτρια από την στιγμή που έλαβε την απόφαση να μην όριζε παιχνίδια του Πανιωνίου.
Και εγώ είμαι πρόεδρος σε ένα φορέα και υπάρχει ένα πρωτόκολλο. Για όλα τα έγγραφα υπάρχει ένας αριθμός πρωτοκόλλου. Όταν μιλάμε για την Σούπερ Λιγκ, που καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες έγγραφα, είναι λογικό για τα έγγραφα αυτά, να έχουν γνώση η γραμματεία της διοργανώτριας και όχι τόσο εκείνος. Ίσως έχει γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί να γίνει σε όλους τους φορείς.
Eίναι άδικο να μην εφαρμόζεται ο νόμος για τις ομάδες που είναι τακτοποιημένες οικονομικά, απέναντι σε κάποιες άλλες που έχουν προβλήματα και χρωστούν. Μάλιστα ο Πανιώνιος έκανε και μεταγραφές τον Ιανουάριο, οι οποίες τον βοήθησαν για να σωθεί σε βάρος του Εργοτέλη ή του Παναιτωλικού, που ήταν ομάδες τακτοποιημένες οικονομικά.
Αν ήμασταν σε κάποια άλλη χώρα, ο Εργοτέλης θα είχε δικαιωθεί. Υπάρχει σαφής παραβίαση των κανονισμών. Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα, που ο νόμιμος είναι εξαίρεση, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Τα είδαμε και πέρσι αυτά. Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για πλαστογραφία και άλλες ομάδες για το ίδιο αδίκημα προβιβάστηκαν και έπαιξαν στην μεγαλύτερη κατηγορία.
Εμείς σαν τοπικές Ενώσεις της Κρήτης, θα υποστηρίξουμε τον Εργοτέλη. Θα το κάνουμε και στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου. Χρειάζεται όμως και μια κινητοποίηση και από τους άλλους φορείς της Κρήτης για τον Εργοτέλη, που έχει διδάξει ένα αθλητικό πνεύμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το αν πέρα από την Σούπερ Λιγκ, υπάρχει ευθύνη της ΕΠΟ στο θέμα αυτό: «Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνη της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ απλά πρέπει να επιληφθεί. Δεν γίνεται να υπάρχει μια απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της και να μην λαμβάνεται υπόψιν από την Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να επιβάλει το νόμο».
Για την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου: «Στην Γενική Συνέλευση αυτή που γίνεται λίγο πριν τις εκλογές, θα είναι ένα exit-poll ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Για αυτό θεωρώ ότι θα είναι σημαντική. Γίνεται τρεις μήνες πριν την εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αντίπαλο δέος για τον Πιλάβιο.
Τον πρόεδρο θα τον εκλέξουν 55 ψήφοι. Αν υπάρχουν 10-12 αρνητικοί ψήφοι στον διοικητικό απολογισμό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έδαφος για τον κάθε ενδιαφερόμενο για τις εκλογές της ΕΠΟ. Εμείς στην συνάντηση που είχαμε οι Ενώσεις για την παραμονή του Ομίλου Κρήτης που ζητάμε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, αν δεν γίνει αποδεκτό στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, θα ρίξουμε μαύρο στην ηγεσία της ομοσπονδίας. Με δυσκολία τα καταφέρνουν σήμερα οι ομάδες.
Πόσο μάλλον με το νέο σχέδιο που προβλέπει ενοποίηση με την Αθήνα ή τα νησιά. Αυτό είναι τρελό και δεν μπορεί να γίνει με τη σημερινή οικονομική κατάσταση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα περάσει. Και άλλοι πρόεδροι από περιοχές της Ελλάδος πιέζονται από τα σωματεία. Εύχομαι ότι ο είτε στο συμβούλιο της ΕΠΟ στις 22 Μαΐου, είτε στην Γενική Συνέλευση θα παρθεί η σωστή απόφαση».
Για τον ΟΦΗ και την αδειοδότηση: «Δεν είμαι αισιόδοξος για τον ΟΦΗ. Ανεξάρτητα με το θέμα της αδειοδότησης, όπου θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορέσει να πάρει αδειοδότηση. Τον ΟΦΗ τον θέλω διαφορετικό. Πιο υπερήφανο και αξιοπρεπή. Ακόμα και αν χρειαστεί να είναι στην Δ' Εθνική. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Να παρακαλάς κάθε καλοκαίρι ένα υπάλληλο που δεν πληρώνεται όλο το χρόνο να υπογράψει, ή ένα ποδοσφαιριστή για τον ίδιο λόγο, είναι προσβλητικό. Είναι σκληρό να μιλάμε για Δ' Εθνική. Αλλά ίσως είναι καλύτερο, από τα να σε κυνηγούν εκείνοι στους οποίους οφείλεις. Δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα. Η προσπάθεια του Σήφη και των άλλων παιδιών που ανέλαβαν είναι τεράστια, αλλά φοβάμαι ότι είναι ένα πηγάδι δίχως πάτο. Έχουν γίνει σοβαρά λάθη και δυστυχώς αυτά τα λάθη, πληρώνονται σήμερα με αυτήν την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: