Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Προαπαιτούμενο η συμμετοχή του κόσμου»

Όπως προφορικά είχαν δεσμευτεί το βράδυ της Τετάρτης στον πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών Άρη, Γιάννη Γρανούζη, τα στελέχη της παράταξης «Άρης Ενότητα» υπέβαλλαν χθες την πρόταση τους για την επόμενη μέρα σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο για την ΠΑΕ Άρης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που προκύπτει από τα μέλη του συνδυασμού, η πρόταση τους, η οποία συντάχθηκε με προϋπόθεση, όπως διευκρινιστικά θέλουν να αναφέρουν, την ορθότητα των στοιχείων που έχουν λάβει από την ΠΑΕ και κυρίως από την Κ.Μ.Α., περιλαμβάνει έναν αναλυτικό προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων για τη νέα χρονιά, καθώς και μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο θεωρούν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με τα χρέη και τις δαπάνες που θα προκύψουν στην εταιρία, ώστε να βγει η επόμενη χρονιά και να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη φετινή, με ορίζοντα πάντα την σταδιακή μείωση του συνολικού χρέους της ομάδας.

Σε ότι έχει να κάνει καθαρά με τα οικονομικά δεδομένα, τα μέλη του «Άρης Ενότητα» θεωρούν ότι με την εφαρμογή του πλάνου που έχουν ετοιμάσει, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανάγκη κάλυψης των μεγάλων φετινών υποχρεώσεων, με ταυτόχρονη λειτουργία της ομάδας σε ανεκτά επίπεδα για τη νέα χρονιά και βεβαίως σε ανταγωνιστικό ρόλο. Για να επιτευχθεί αυτό προτείνουν μια σειρά από δράσεις για την εξοικονόμηση χρημάτων, τόσο από το αγωνιστικό μπάτζετ, όσο κυρίως από την περιστολή των λειτουργικών εξόδων.

Φυσικά, επειδή από μόνη της η μείωση των δαπανών και το «συμμάζεμα» στα οικονομικά δεν αρκούν για να βελτιωθεί η θέση της εταιρίας, τα στελέχη του «Άρης Ενότητα» σημειώνουν την ανάγκη να προκύψουν επιπλέον έσοδα για την ΠΑΕ, η διαχείριση των οποίων θα εξυπηρετήσει την αντιμετώπιση της κρίσης. Για να υπάρξουν βέβαια περισσότερα έσοδα κρίνεται ως προαπαιτούμενο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην πρόταση που θα αναλύσουν, η συμμετοχή του κόσμου και η αρωγή του, μέσω κυρίως της αγορά των εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου.

Σε ότι αφορά το διαχειριστικό επίπεδο, η παράταξη φαίνεται να προτείνει μια συγκεκριμένη διοικητική δομή, ένα προσώπων που είναι σε θέση να στελεχώσουν ικανά την ΠΑΕ, τα οποία δεν κατονομάζονται, αλλά περιγράφονται οι ρόλοι τους.

Σε αδρές γραμμές αυτός είναι ο σκελετός της πρότασης που κατέθεσαν ο Παναγιώτης Στεφανίδης και οι συνεργάτες του, την οποία θα παρουσιάσουν ενώπιων των μελών της Κοινωνίας, την Δευτέρα.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: