Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Να ξορκίσουν τα φαντάσματα»

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη χθεσινή τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην αγγλική αντιπροσωπεία υπό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στον Άρη.

Για την κατάσταση στον Άρη και εν όψει της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας είπε:

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις. Το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό είναι δύσκολο, αλλά εγώ θα έλεγα ότι στον Άρη είναι πιο εύκολο, διότι οι αποφάσεις είναι στα χέρια μας. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει και να χαράξει το μέλλον. Τα νούμερα είναι αρκετά μεγάλα, αλλά είναι μικρότερα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στον Άρη, αλλά για μια ομάδα που έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο ένα τρίτο από την ακριβώς επόμενη ομάδα που χρωστάει, δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Αρκεί να υπάρχει υπευθυνότητα από τον κόσμο που θα ψηφίσει. Θα προτιμούσα να συνεχίσει να υπάρχει το μοντέλο αυτό, αλλά αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να είναι βιώσιμη η ομάδα και όχι το πώς θα διοικείται. Το θέμα είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να μην κολλήσουμε σε απαγορευτικά που έχουμε στο μυαλό μας. Αν χρειαστεί να αλλάξει το μοντέλο για να σωθεί η ομάδα, αν και προσωπικά δε θα το ήθελα, ας αλλάξει.
Απλά πρέπει όλοι να ξορκίσουν τα φαντάσματα που βλέπουν γύρω τους. Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο Αρειανός, όλοι όσοι θα βρεθούν στην αίθουσα του Βελλιδείου έρχονται για τον ίδιο σκοπό. Θέλει υπευθυνότητα, να αφήνουν τις σπέκουλες και να ακούσουν τι θα πει ο καθένας στο βήμα. Ας μην πάρουν απόφαση ελαφρά την καρδία, διότι η απόφαση αυτή θα καθορίσει το μέλλον».

Για τη χθεσινή τελετή τόνισε:

«Είναι η καρδιά της διαδικασίας, γίνεται μια παρομοίωση ότι μεταφέρεις τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας στις άλλες χώρες, Είναι τιμή για μας ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ιδεολογία των Ολυμπιακών Αγώνων την έχουμε στο DNA μας, όμως για τους αθλητές του εξωτερικού δεν ισχύει το ίδιο. Κάποιοι το βλέπουν σαν αγγαρεία και εμείς δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε. Η Αγγλία προσπάθησε να πουλήσει το πλέον εξαγώγιμο προϊόν της που μετά τη μουσική είναι ο Μπέκαμ. Είναι αποδεκτός από όλον τον κόσμο. Εμείς είχαμε να δείξουμε τους Ολυμπιονίκες μας, τον Πύρρο Δήμα ή τον Κάχι και αυτοί έναν αθλητή του ποδοσφαίρου. Φυσιολογικό είναι».

Στο ερώτημα για την απόφαση του Πύρρου Δήμα να κατέβει στην πολιτική υπογράμμισε:

«Ποτέ κανείς δεν πρέπει να έχει ως δεδομένο ότι η πολιτική πρέπει να είναι προνόμιο των δικηγόρων ή των γιατρών. Μπορεί ένας αθλητής να προσφέρει στα κοινά. Ειδικά ο Πύρρος μας έκανε υπερήφανους τα τελευταία είκοσι χρόνια και δε βρίσκω το λόγο να μην κατέβει στην πολιτική. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κατέβηκε με το συγκεκριμένο κόμμα, αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ. Ο Πύρρος είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα και δεν πιστεύω ότι θα καεί επειδή ασχολείται με την πολιτική».

Όσον αφορά την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμπλήρωσε:

«Τα προβλήματα είναι δεδομένα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας, να διεκδικήσω την υψηλότερη θέση και να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ. Βρίσκομαι στην Αθήνα και θα βρίσκομαι εδώ διότι ο κόουτς μου έχει προσωπική επιχείρηση στην Αθήνα και δεν μπορεί να την αφήνει και επειδή θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή προετοιμασία αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να είμαστε εδώ.
Υπάρχει περίπτωση να πάμε στο Ιράν, που είναι η πρώτη ομάδα στον κόσμο στο άθλημα και θα μας βοηθήσει αυτό και θα κάνω προπόνηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: