Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γίνονται προσπάθειες για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ!

Γίνονται προσπάθειες για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Την υποχρέωση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, επισήμανε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Σίλκε Μπρουνς, απαντώντας, νωρίτερα, σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, σχετικά με το αν το επιτελείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αναφερόμενη δε στις εκλογές, τόνισε ότι «θα πρέπει, τώρα, η ίδια η Ελλάδα να αποφασίσει πώς θα συνεχίσει» και επανέλαβε την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, η κ. Μπρουνς τόνισε ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι τα ελληνικά κόμματα δεν κατάφεραν αυτήν τη φορά να σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Θα έχουμε νέες εκλογές. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει πώς θα συνεχίσει, διότι ένα είναι ξεκάθαρο, ότι το πρόγραμμα υπάρχει, αλλά είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι και η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί» δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι όλοι είναι πρόθυμοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο, γεγονός το οποίο τονίστηκε, όπως είπε, και κατά την τελευταία συνάντηση του Eurogroup.

«Για την ερώτηση "πώς θα συνεχίσουμε συγκεκριμένα" χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση η οποία να μπορεί να λειτουργήσει. Γι΄ αυτό και, αυτήν τη στιγμή, δεν τίθενται αυτά τα ζητήματα. Πρέπει ο ελληνικός λαός, ως κυρίαρχος, να αποφασίσει. Όμως, όπως είπε και ο κ. Σόιμπλε, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπρουνς.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: