Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Φαβορί εντός έδρας; Last year…!

Φαβορί εντός έδρας; Last year…
Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου λέει ο θυμόσοφος λαός!

Αλλά σε ό,τι αφορά τους τελικούς του Champions League δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μέχρι στιγμής, μόλις έξι ομάδες έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης στους 11 τελικούς που έχουν φιλοξενηθεί στην χώρα τους.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε πόσες ομάδες έχουν φιλοξενήσει στην χώρα τους τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης και σας παρουσιάζει τι έκαναν.

Πρώτη ομάδα που το πέτυχε αυτό και μάλιστα στο σπίτι της ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης το 1957 όταν νίκησε την Φιορεντίνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», 2-0. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και το 1965 όταν η Ίντερ του Χερέρα σήκωσε την κούπα στο «Σαν Σίρο» επικρατώντας της Μπενφίκα με 1-0.

Το ίδιο συνέχισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968 στο «Γουέμπλεϊ», θριαμβεύοντας μάλιστα με 4-1 με αντίπαλο τη Μπενφίκα ενώ το 1972 ο Άγιαξ στο «Ντε Κάιπ» όταν έκαμψε την αντίσταση της Ίντερ με 2-0. Το 1978, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ», επικρατώντας 1-0 της Μπριζ κι ύστερα από 19 ολόκληρα χρόνια κατάφερε η Ντόρντμουντ να γίνει η έκτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, όταν νίκησε την Γιουβέντους 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Oι loosers της υπόθεσης; Πάμε πολύ πίσω, στο 1956, όταν η Ρεμς φιλοξένησε στο «Παρκ ντε Πρενς» την Ρεάλ Μαδρίτης και ηττήθηκε με 4-3. Μετά, το 1984, η Λίβερπουλ έκλεισε κανονικά και κυριολεκτικά το σπίτι της Ρόμα αφού την νίκησε στα πέναλτι στο «Ολίμπικο» της Ρώμης ενώ την μεθεπόμενη χρονιά, το 1986, η Μπαρτσελόνα παραδόθηκε στα πέναλντι στη Στεάουα, με το παιχνίδι να γίνεται στο «Σαντσέθ Πιθχουάν». Το 1996, ο Άγιαξ των πιτσιρικάδων επικράτησε της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» και πέρυσι η Μπαρτσελόνα δεν άφησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίσει στο «Γουέμπλεϊ» αφού το 3-1 έδωσε την κούπα στους Καταλανούς.

Μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που δίνουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στην Μπάγερν επειδή θα αγωνιστεί στο γήπεδο της κόντρα στην Τσέλσι αλλά τελικά όπως αποδεικνύει η ιστορία οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: