Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ευτυχώς για τον αθλητισμό, υπάρχει πλέον το Twitter!

Ηταν εντυπωσιακή, το απόγευμα της Πέμπτης, η ταχύτητα μετάδοσης του συμβάντος της επίθεσης που δέχθηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ευτυχώς για τον αθλητισμό, υπάρχει πλέον το Twitter
Η είδηση μεταδόθηκε σε χρόνο dt και μάλιστα όχι από απλούς αυτόπτες ή αυτήκοους μάρτυρες, αλλά από τα ίδια τα θύματα της επίθεσης, τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ευτυχώς, χάρη στην τεχνολογία, χάρη στα κινητά τηλέφωνα και το twitter καταλάβαμε όλοι μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών τι ακριβώς είχε συμβεί. Το γεγονός μεταδόθηκε όπως του έπρεπε, διότι τα media δεν είχαν τα περιθώρια να παρουσιάσουν εκδοχές, να μιλήσουν για υπερβολές, να σπεκουλάρουν ή να διαστρεβλώσουν το γεγονός.
Για ακόμη μια φορά το βράδυ της Πέμπτης είχαμε μια καλή απόδειξη της αξίας των social media όταν κανείς ξέρει και αντιλαμβάνεται πώς πρέπει να τα χρησιμοποιεί. Για ακόμη μια φορά το εμπεδώσαμε ότι οι αθλητές έχουν πλέον μεγάλα όπλα στα χέρια τους για να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της φωνής τους και να επιχειρήσουν με τη δημόσια συμπεριφορά τους να βοηθήσουν για να αλλάξει ο κόσμος που ζουν, ο αθλητικός κόσμος που ζουν, το αθλητικό περιβάλλον.
Ηταν, σε γενικές γραμμές, πολύ καλή η συμπεριφορά των αθλητών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε όλο αυτό που συνέβη, στη διαχείριση αυτής της κατάστασης. Ηταν, είναι πολύ ελπιδοφόρα η συμπεριφορά τους. Τα νεότερα παιδιά, η νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ δοκιμάζει με τη συμπεριφορά της αυτή την εποχή να αλλάξει λίγο την αντίληψη της κοινωνίας του μπάσκετ. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Και είναι βέβαιο ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει, άλλωστε ήδη βρίσκει, μπροστά της το εμπόδιο που δημιουργεί η αντίσταση των εμπόρων του οπαδισμού.
Οι αθλητές τον δείχνουν τον δρόμο. Ισως για τελευταία φορά, προτού μπουν στο αεροπλάνο της μετανάστευσης, για να παίξουν μπάσκετ σε πιο πολιτισμένα εδάφη. Είναι η ώρα που οι φίλαθλοι πρέπει να δείξουν, επιτέλους, με τη συμπεριφορά τους τι σόι αθλητισμό θέλουν να παρακολουθούν. Αν η πλατιά μάζα των φίλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σταθεί απέναντι σε αυτό που συμβαίνει από την Πέμπτη με τη συνήθη απάθεια αλλά και τον συνήθη κακό ελληνικό οπαδισμό, οι αθλητές θα τα παρατήσουν, μαζί τους και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αλλά και οποιοσδήποτε προσπαθεί αυτή την εποχή να αλλάξει τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Στο χέρι σας είναι, σε μεγάλο βαθμό, να ψηφίσετε τι αθλητισμό θέλετε να βλέπετε στον τόπο σας. Αποφασίστε. Κι αν θέλετε αυτός να αλλάξει, να εκπολιτιστεί, τότε αφήστε στην άκρη την παθητική στάση και βοηθήστε με τις πράξεις, τις επιλογές, τη συμπεριφορά σας.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: