Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Στο +2 και με δύο συν ο φετινός Παναθηναϊκός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις διαφορές του φετινού Παναθηναϊκού και τα πλεονεκτήματα που ''δείχνει'' πως έχει σε σχέση με πέρυσι.
Τα οικονομικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό παραμένουν και φέτος, αλλά η ομάδα ξεκινάει τη φετινή της προσπάθεια με τρία συν σε σχέση με πέρυσι.
Πρώτο είναι η βαθμολογία. Πέρυσι οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει το πρωτάθλημα στο -2 σε σχέση με φέτος. Είχαν την τιμωρία από το προηγούμενο πρωτάθλημα μετά την διακοπή του ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Φέτος ο Παναθηναϊκός αρχίζει από την ίδια αφετηρία με τους αντιπάλους και αυτό ψυχολογικά είναι πολύ καλό.
Το δεύτερο συν του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι είναι η Λεωφόρος. Αλλο το ΟΑΚΑ, άλλο η Λεωφόρος. Το ΟΑΚΑ στοίχισε πολλούς βαθμούς πέρυσι στους «πράσινους», που κάθε άλλο παρά είχαν την δύναμη της έδρας. Η Λεωφόρος σίγουρα θα κάνει τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού να νοιώσουν τη  δύναμη της έδρας και αν τα αποτελέσματα βοηθήσουν στην αρχή, αυτό θα γίνεται όλο και πιο έντονο.
Το τρίτο συν της φετινής ομάδας είναι, ότι μπαίνει με λιγότερη πίεση από πέρυσι. Πριν την έναρξη του περασμένου πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό έκαναν το λάθος να βάλουν σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με πρώτον από όλους τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που είχε κάνει και πολλές λάθος επιλογές παικτών, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Η ομάδα κατέρρευσε από την αρχή και μόλις ήρθε το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα και στη συνέχεια είχαμε μία τραγική χρονιά με τέσσερις προπονητές να κάθονται στον πάγκο και στο τέλος ο Παναθηναϊκός να μην βγαίνει ούτε Ευρώπη. Πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος όλοι στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται ρεαλιστές.
Με μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, περιορισμένο μπάτζετ βάζουν σαν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και βλέπουμε. Αυτό αφαιρεί την πίεση και το άγχος από τους νέους παίκτες. Μία πίεση που θα υπάρχει σίγουρα στην πρεμιέρα στην Λεωφόρο(όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις ομάδες την πρώτη αγωνιστική), αλλά στην πορεία η ομάδα δεν θα έχει το άγχος του πρωταθλητισμού . Σε αυτές τις περιπτώσεις η ιστορία έχει αποδείξει, ότι πάντα βγαίνει κερδισμένη  μία νέα ομάδα  όταν δεν βάζει ψηλά τον πήχη. Και ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα φέτος με μεγάλες αλλαγές και η στάση των υπευθύνων της ομάδας σε αντίθεση με πέρυσι(όσον αφορά τον καθορισμό στόχων), φέτος είναι απόλυτα σωστή
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: