Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Αριστερό φαρμάκι, βουτιά tragic…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τι είδε στην Τούμπα από ΠΑΟΚ, Ξάνθη και διαιτησία.
Κάποια  πράγματα που μου έκαναν εντύπωση από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.
Πρώτο. Ο ΠΑΟΚ ενώ κυριαρχούσε, ήταν σε προφανή αδυναμία να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης. Για την ακρίβεια το έκανε μόλις μία φορά στα 94 λεπτά! Στη φάση του δήθεν πέναλτι. Όλες οι άλλες φάσεις του ήταν από κόρνερ και φάουλ η, από μακρινά σουτ. Ίσως να οφείλεται στην έλλειψη αυτοματισμών με την παρουσία πέντε μεταγραφών στην ενδεκάδα, αλλά η αδυναμία ήταν εξόφθαλμη.
Δεύτερο. Το αριστερό πόδι του Λούκας είναι φαρμάκι. Από τέσσερις δικές του στημένες φάσεις ο ΠΑΟΚ είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι και μία σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά άουτ (στο 0-0)!!! Ο Ισπανός μπορεί να μην δείχνει σπουδαία πράγματα μέσα στο παιχνίδι, αλλά το αριστερό του δίνει σημαντικές λύσεις-άλλωστε κι η ασίστ στον Σαλπιγγίδη στη φάση του «πέναλτι» ήταν δική του.
Τρίτο. Ο Στοχ όσο αντέχει αυτή την στιγμή-έτσι όπως τον κόβω για περίπου μισή ώρα σε δυνατό ρυθμό-είναι πραγματικά επικίνδυνος κυνηγός. Μπορεί να σουτάρει με μεγάλες αξιώσεις από μακριά, αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις καλής ευκαιρίας με μία καλή κάθετη πάσα. Λογικά, πάντως, εκνευρίστηκε σε μία στιγμή (κι αυτός, αλλά κι ο Στέφενς) που ο Σαλπιγγίδης επιδεικτικά δεν του έδωσε την μπάλα, ενώ ήταν μόνος του από αριστερά και προτίμησε μία πάσα προς τα δεξιά.
Τέταρτο. Η Ξάνθη κι ο Καραγεωργίου (που σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για τη διαιτησία) δεν πήραν το μάθημά τους από τα παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης, στα οποία (κι εντός κι εκτός) έφαγαν γκολ από στημένες φάσεις. Άλλα δύο δέχθηκαν χθες από στημένα κι άλλα δύο γλίτωσαν εκ τύχης! Πολύ κακή η αντίδραση του Βάλλα στο καθοριστικό 1-0 στο 43’. Ο Γκοχουρί, που έδειξε αξιόλογος στόπερ, φώναζε όλη την ώρα στους συμπαίκτες του «έξω» κι ο Βάλλας την ίδια στιγμή έκανε ακριβώς το αντίθετο! Έδινε βάθος στην άμυνα, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να γίνει επικίνδυνος και να σκοράρει.
Πέμπτο. Η βουτιά του Σαλπιγγίδη στη φάση του πέναλτι ήταν tragic. Έφτασε τα 32 ο διεθνής επιθετικός και φαίνεται πως συνεχίζει από πέρσι…Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος πήρε μία κακή απόφαση με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, το τράβηξε ακόμη περισσότερο αφήνοντας την Ξάνθη με 10 παίκτες και οι κακές αποφάσεις έχουν και το τίμημά τους, όπως διαβάζω στο gazzetta (μπαίνει στο ψυγείο). Φαντάζομαι τι θα είχε ακουστεί αν συνέβαινε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού ίδια φάση...
Παρεμπιπτόντως, χθες και στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αποβλήθηκαν σε όλα (!) παίκτες των φιλοξενούμενων και μάλιστα ενώ τα παιχνίδια ήταν «ανοιχτά». Πάντως, τουλάχιστον στο Περιστέρι, επειδή είδα το ματς, ο Κοτσιαύτης έκανε καλή διαιτησία.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: