Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έμαθε από το… κολέγιο!!

Με καλά και κακά διαστήματα στο παιχνίδι της, η Εθνική επικράτησε 87-75 του Φλόριντα Στέιτ στο Ηράκλειο. Πρίντεζης και Καϊμακόγλου με 15 και 14 πόντους οι πρώτοι σκόρερ.

Έμαθε από το… κολέγιο
Ο αντίπαλος προσφερόταν για πειράματα και δοκιμές… Η Εθνική δίχως να φορτσάρει ποτέ και παρουσιάζοντας πότε κάποιες από τις αρετές της και πότε ορισμένες αδυναμίες κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, επικράτησε του Φλόριντα Στέιτ στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου με 87-75. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ίαν Βουγιούκας με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ ντεμπούτο έκαναν Γιάνκοβιτς και Μποχωρίδης.

Καλό ξεκίνημα

Οι 3.500 θεατές τήρησαν ευλαβικά το ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά και αποθέωσαν τους διεθνείς κατά την παρουσίαση. Ζήσης, Βασιλειάδης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Βουγιούκας ήταν η πρώτη πεντάδα για την Εθνική, που μπήκε ορεξάτη και πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά προηγήθηκε με 13-3 με αποκλειστικούς σκόρερ τους δυο της ψηλούς. Ο Αντρέα Τρινκιέρι άλλαξε όλη την πεντάδα βάζοντας σταδιακά Σλούκα, Μπράμο, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη και τον Γιάνκοβιτς, που έκανε ντεμπούτο με την Ανδρών. Οι… κολεγιόπαιδες μείωσαν σε 19-12 υποχρεώνοντας τον Ιταλό τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ, προτού το δεκάλεπτο κλείσει με 23-16.

Η αντεπίθεση των κολεγιόπαιδων

Με κοντό σχήμα στην περιφέρεια, αποτελούμενο από Ζήση, Σλούκα, Μπράμο και τους Φώτση και Βουγιούκα στη ρακέτα, μπήκε στη δεύτερη περίοδο η Εθνική. Οι Αμερικανοί πλησίασαν και στο -5 (25-20), το δεύτερο τάιμ άουτ που ξόδεψε ο ελληνικός πάγκος δεν διόρθωσε την κατάσταση και με τρίποντο του Χόπκινς η Φλόριντα πήρε το πρώτο προβάδισμα στο ματς (35-36), 2:28 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η ελληνική ομάδα απάντησε με ένα σερί 6-0, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με διαφορά μεγαλύτερη του ενός πόντου (41-40) προβληματίζοντας με την αμυντική της συμπεριφορά, αλλά και τα νεκρά διαστήματα στην επίθεση.

Συνήλθε γρήγορα

Τα ίδια προβλήματα παρουσίασε η Εθνική και στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου. Με δύο διαδοχικά τρίποντα κι έναν αιφνιδιασμό βρέθηκε και στο -6 (47-53). Με δύο σερί τρίποντα από τον Μπράμο η ελληνική ομάδα ανέκτησε το προβάδισμα (60-57) και διαδοχικοί πόντοι του Βασιλειάδη έστειλαν την Εθνική στο +10 (67-57) με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Έχοντας βρει πλέον ρυθμό, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στο παρκέ και ξέφυγε με 71-57. Ένας τραυματισμός του Τζάρκεζ Σμιθ της Φλόριντα μετά από σύγκρουση με τον Μαυροκεφαλίδη οδήγησε στην αποχώρησή του με κολάρο από το γήπεδο και ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς. Η… απραξία επηρέασε περισσότερο την ελληνική ομάδα, που πάντως δεν απειλήθηκε και τελικά έφτασε στην επικράτηση παρότι ο Αντρέα Τρινκιέρι έκανε πολλά πειράματα στα τελευταία λεπτά δίνοντας την ευκαιρία για ντεμπούτο και στον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Δεκάλεπτα: 23-16, 41-40, 67-57, 87-75.

Ελλάδα: Βασιλειάδης 11, Σλούκας 4, Ζήσης 4, Καββαδάς 7, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9, Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 14, Πρίντεζης 15, Μπράμος 12, Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδης.

Φλόριντα: Τζίλκριστ 11, Σμιθ 8, Μπούκερτ 8, Τόμας 19, Μίλερ 8, Χόπκινς 6, Γουάιτ 9, Μπογιανόφσκι 6.

*Εκτός αποστολής έμειναν οι Κατσίβελης (κάκωση στον αντίχειρα), Μπουρούσης, Σπανούλης, Καϊμακόγλου (που προέρχονται από τραυματισμό) και Περπέρογλου (έφτασε το Σάββατο στο Ηράκλειο λόγω ενός προσωπικού προβλήματος). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: