Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Απ' τον Μπέιλ, στον Σολδάδο!!

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο αποκτήθηκε για να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά όποτε χρειαστεί και στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα τα κατάφερε, με την Τότεναμ να επικρατεί με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας.

Απ' τον Μπέιλ, στον Σολδάδο
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον ο Γκάρεθ Μπέιλ να δίνει τις λύσεις, η Τότεναμ έπρεπε να βρει έναν παίκτη που θα «μιλούσε» τη δύσκολη στιγμή. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έδειξε αμέσως ότι μπορεί να το κάνει και αναλαμβάνοντας το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 50ο λεπτό, έκανε γλυκιά την πρεμιέρα των «σπιρουνιών» στο νέο πρωτάθλημα.

Επίσημο ντεμπούτο και για τους Παουλίνιο και Καπού, ενώ για τους «αετούς», ο Μαρουάν Σαμάκ χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος, χωρίς να έχει την απάντηση στο γκολ της Τότεναμ.

Το ματς:

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έλειπε. Ήταν πασιφανές αυτό. Όχι ότι η Τότεναμ δυσκολευόταν, αλλά έλειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και να έχει… κάμποσους τρόπους περισσότερους για να ανοίξει την άμυνα των νεοφώτιστων. Αντίθετα, η Κρίσταλ Πάλας είχε τον Γέντινακ σε πολύ καλή μέρα και «διάβαζε» άψογα το παιχνίδι. Τα «σπιρούνια» απείλησαν αρχικά με ένα μακρινό σουτ του Ντεμπελέ στο 13’, προτού ο Γιορίς αποσοβήσει μια καλή κεφαλιά του Γουίλμπραχαμ, λίγο πριν το ημίωρο. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 35’ από εκπληκτικό δεξί σουτ του Σίγκουρντσον που απομάκρυνε ο Σπερόνι. Η Κρίσταλ Πάλας άρχισε να… κουράζεται από το 40’ και η Τότεναμ αντιλήφθηκε ότι πλέον έπρεπε να τρέξει περισσότερο.

Ο Άαρον Λένον το πήρε πάνω του, σπρίνταρε από δεξιά στο 48’ και στη σέντρα που έβγαλε, ο Μόξι έκανε χέρι για να δει τον Μαρκ Κλάτεμπεργκ να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σπερόνι για το 1-0, σημειώνοντας γκολ στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι νεοφώτιστοι, όποιες κι αν ήταν οι αντοχές τους, είχαν την ώθηση του κόσμου τους και προσπάθησαν να το παλέψουν. Στο 65ο λεπτό, ο Γκέιλ έκανε ένα καλό σουτ με το αριστερό που ανησύχησε μεν, αλλά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς και στο 69', η απάντηση ήρθε από την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σίγκουρντσον που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας - Μπόας δεν είχε εύκολο μεσημέρι, όμως άντεξε στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Πάλας, ο Ντελάνι στο 85' δεν βρήκε δίχτυα σε εναέριο σουτ από το δεύτερο δοκάρι και στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς. Τα τελευταία λεπτά, βέβαια, θα μπορούσαν να μην έχουν τόσο άγχος για τους νικητές, αλλά ο Ντεφό στο 88' αστόχησε απέναντι από τον Σπερόνι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/8

Λίβερπουλ-Στόουκ 1-0
(37' Στάριτζ)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 1-3
(6' Ζιρού - 22', 61' πεν. Μπεντεκέ, 85' Λούνα)

Νόριτς-Έβερτον 2-2
(51' Γουιτάκερ, 72' Φαν Βολφσβίνκελ - 61' Μπάρκλεϊ, 65' Κόλεμαν)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-1
(52' Κασάμι)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 0-1
(90' πεν. Λάμπερτ)

Γουέστ Χαμ-Κάρντιφ 2-0
(13' Κόουλ, 76' Νόλαν)

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4
(34', 72' Φαν Πέρσι, 36', 92' Γουέλμπεκ - 82' Μπονί)

Κυριακή 18/8

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ (0-1)
Τσέλσι-Χαλ (18:00)

Δευτέρα 19/8

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο 24/8 (17:00)

Φούλαμ-Άρσεναλ (14:45)
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Νόριτς
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 25/8

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα 26/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (22:00)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: