Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

«Δεν θα πουλήσουμε τον Φαλκάο»

Σε διάψευση αναφορικά με τη φημολογούμενη πώληση του Ραδαμέλ Φαλκάο, λόγω της υψηλής φορολογίας, προχώρησε η Μονακό.

«Δεν θα πουλήσουμε τον Φαλκάο»
Δημοσίευμα της «Marca» ήθελε τη Μονακό να χάνει τη «μάχη» με τον πρόεδρο της Λίγκας Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Γαλλίας, Φρεντερίκ Τιριέ, για το αφορολόγητο, τη στιγμή που ο πρόεδρος της «πριγκίπισσας», Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει το φορολογικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους της Γαλλίας.

Καθώς το Μονακό αποτελεί ανεξάρτητο Πριγκιπάτο, οι Μονεγάσκοι δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τους ποδοσφαιριστές τους, κάτι που δίνει σαφές πλεονέκτημα στο μεταγραφικό παζάρι και τα ποσά που μπορούν να καταβάλουν.

Το δημοσίευμα που προαναφέρθηκε, ισχυρίζεται πως η Μονακό έπρεπε να συμμορφωθεί και να ενταχθεί στο φορολογικό σύστημα του πρωταθλήματος, ειδάλλως θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 100 εκατομμύριων ευρώ, κάτι που δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει ο Ριμπολόβλεφ και πάντα σύμφωνα με το ισπανικό Μέσο θα αναγκαζόταν να πουλήσει τους παίκτες με υπέρογκα συμβόλαια.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ραδαμέλ Φαλκάο, για τον οποίο οι Μονεγάσκοι διέψευσαν, αναφέροντας: «Ο σύλλογος διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί πώλησης του Φαλκάο. Ο παίκτης έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: