Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Φαν Πέρσι… και φέτος!

Ακούραστος, ασταμάτητος και ασυμβίβαστος με οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ τη νίκη, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι συνεχίζει να κρατάει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απ’ το χέρι και να την οδηγεί στις νίκες. Μετά τις περσινές του… παραστάσεις, πέτυχε δύο γκολ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, στη νίκη με σκορ 4-1 επί της Σουόνσι.  
Η έναρξη της νέας Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2013-2014 «έστειλε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ουαλία για το ματς με τη Σουόνσι στο «Liberty Stadium».
Ο Ντέιβιντ Μόγιες κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος. Η αποστολή ήταν δύσκολη, αυτό – μέχρι κάποια στιγμή – επιβεβαιώθηκε στο γήπεδο, όμως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, με τη βοήθεια του Ντάνι Γουέλμπεκ, τα έκανε όλα εύκολα!
Οι δυο τους, πετυχαίνοντας από δύο γκολ, πρωταγωνίστησαν στην πρεμιέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου και χάρισαν το «τρίποντο» στην ομάδα τους.
Ο Γουέιν Ρούνεϊ πήρε τελικά χρόνο συμμετοχής και πέρασε στο ματς στη θέση του Ράιαν Γκιγκς στο 62ο λεπτό. Έκανε, μάλιστα, την ασίστ στο τέταρτο γκολ, αλλά έδειξε να μην το απολαμβάνει και αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι στη λήξη της αναμέτρησης, χωρίς να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του.
Άλλαξε την εικόνα της Σουόνσι ο Βιλφρέντ Μπονί που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το γκολ των «κύκνων».
Το ματς:
Όσο καλά κι αν ξεκίνησε στο παιχνίδι η Σουόνσι, βλέποντας το εις βάρος της 2-0 στον φωτεινό πίνακα, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αντιλήφθηκε ότι δεν αρκούσε η προσπάθεια που κατέβαλε. Οι «κύκνοι» προσπάθησαν να επιβληθούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ανησύχησαν πρώτοι στο 8ο λεπτό με το εκπληκτικό δεξί σουτ του Τζόουνς που απομάκρυνε ο Βορμ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γκιγκς σούταρε άουτ από πλάγια θέση και το «Liberty» ξεσηκώθηκε στην αμέσως επόμενη φάση. Το γκολ του Μίτσου, όμως, ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Ντάιερ στην αρχή της φάσης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν… διάθεση να ρισκάρουν και είπαν να τελειώσουν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Στο 34’ από απίστευτη μπαλιά του Γκιγκς, ο Φαν Πέρσι με μαγική κίνηση άνοιξε το σκορ και στο 36’ από ασίστ του Βαλένσια, ο Γουέλμπεκ έκανε πανεύκολα το 2-0.
Με την είσοδο του Βιλφρέντ Μπονί στον αγωνιστικό χώρο, η Σουόνσι αποφάσισε να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε. Ο Ολλανδός στράικερ, προσπάθησε να βοηθήσει τον Μίτσου που στο 50’, απείλησε τον Ντε Χέα από μακρινή απόσταση. Λίγο αργότερα, ο Ισπανός φορ, από κεφαλιά του Μπονί, έκανε την προβολή, αλλά ο Ντε Χέα είχε προλάβει να βγει και απομάκρυνε. Σε αυτές τις ευκαιρίες, η απάντηση από πλευράς Γιουνάιτεντ ήταν ένα σουτ εν κινήσει από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 60ο λεπτό. Μπορεί να ήταν απλά μια… έκλαμψη από την ομάδα του Μόγιες, η Σουόνσι συνέχισε την πίεση, αλλά στο 72ο λεπτό, ο «ιπτάμενος Ολλανδός» της Γιουνάιτεντ με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή για το 3-0. Ο Βιλφρέντ Μπονί που έψαχνε το γκολ από την ώρα που μπήκε, σκόραρε στο 82’ και στις καθυστερήσεις, ο Ντάνι Γουέλμπεκ, από ασίστ του Ρούνεϊ, με εξαιρετική λόμπα, πέρασε τη μπάλα πάνω απ’ τον Βορμ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σουόνσι: Βορμ, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ρανχέλ, Ντέιβις, Μπρίτον (46’ Μπονί), Σέλβεϊ, Ντάιερ, Ράουτλετζ (46’ Πάμπλο), Κάνιας (77’ Κι), Μίτσου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Γκιγκς (62’ Ρούνεϊ), Κάρικ, Γουέλμπεκ, Κλέβερλι, Βαλένσια, Φαν Πέρσι (86’ Άντερσον)

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: