Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΟΣΦΠ:Καταστροφικό εικοσάλεπτο…


Είκοσι λεπτά χρειάστηκαν στην Τότεναμ για να «καθαρίσει» το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που τα πάντα δούλευαν… ρολόι, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν στην επανάληψη πολλά αμυντικά κενά και το πλήρωσαν ακριβά, γνωρίζοντας την ήττα από τα «σπιρούνια» με 3-0. Σκόρερ της αναμέτρησης κατά σειρά οι Παβλιουτσένκο (66’), Τσόρλουκα (69’) και Ντεφό (78’). Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Λεντέσμα και μένει να φανεί αν προλάβει το πρώτο παιχνίδι με τη Σερίφ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:

Και μόνο που κατάφερε να «διαγράψει» τον Πίτερ Κράουτς από το γήπεδο, αντιλαμβάνεστε την απόδοση της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Η μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Νικοπολίδη (μοναχά εξαιτίας του ύψους και της ικανότητας του στο ψηλό παιχνίδι) προβλημάτισε στην αρχή του αγώνα, αλλά έκτοτε χάθηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Η ανασταλτική γραμμή των «ερυθρόλευκων» δούλεψε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, όπως επίσης και ο άξονας.

Οι Άγγλοι με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή τους περιορίστηκαν σε ορισμένες ατομικές κινήσεις και φιλόδοξες προσπάθειες που δεν ανησύχησαν. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός μόλις πήρε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησε το ρυθμό και ανοίχτηκε για να απειλήσει. Πέραν των αμυντικών, καλή απόδοση είχαν οι Ντουντού- Μαρέσκα, αλλά και ο Ντιόγο που αν και μόνος του έδωσε πολλές μάχες. Μάλιστα οι καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου ανήκαν στους Πειραιώτες, χωρίς ωστόσο τα σουτ των δύο Βραζιλιάνων να καταλήξουν στα δίχτυα του Γκόμες.

Στην επανάληψη και με την είσοδο των πρωτοκλασάτων παικτών τους τα «σπιρούνια» ήταν φανερά ανώτερα. Οι Ντεφό, Λένον, Μόντριτς και Παβλιουτσένκο… γυρόφερναν στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προβλημάτισαν αισθητά την εστία του Πάρντο. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αναπτύσσονται καλά από τα άκρα και κατάφεραν με τη σειρά τους να… προπονήσουν τον Κουντιτσίνι.

Οι Άγγλοι, όμως, αν και ανενεργοί κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Μέσα σε ένα τρίλεπτο, ο Ολυμπιακός προέβη σε πάμπολλα λάθη στην άμυνα και το πλήρωσε ακριβά. Το σκορ άνοιξε ο Παβλιουτσένκο στο 66’, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια των Μόντριτς και Λένον (οι δύο καλύτεροι της Τότεναμ στο παιχνίδι), ενώ στο 69’ πάλι από κενό στην περιοχή, ο Τσόρλουκα πλάσαρε από κοντά και σημείωσε το 2-0. Ο ξέφρενος ρυθμός των Άγγλων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Ο Λένον, ειδικότερα, έδωσε στις επιθέσεις της ομάδας του την ταχύτητα που αναζητούσε. Η μπάλα κυκλοφορούσε σε πολύ γρήγορο τέμπο και οι Μόντριτς, Παβλιουτσένκο προβλημάτιζαν συνεχώς… Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με φοβερή ατομική προσπάθεια ο Ζερμέιν Ντεφό, σημειώνοντας το τελικό 3-0. Η μέρα ολοκληρώθηκε με το χειρότερο τρόπο για τους νταμπλούχους Ελλάδας, αφού ο Λεντέσμα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκόμες (46' Κουντιτσίνι), Κιν (46' Ντεφό), Κράουτς (46' Παβλιουτσένκο), Ο’Χάρα (46' Τσόρλουκα), Μπέντλεϊ (68' Μπόατενγκ), Ρόουζ (46' Λένον), Κινγκ (46' Μόντριτς), Ασού- Εκότο, Νότον (46' Τσιμποντά), Χαντλστόουν, Μπασόνγκ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Ντουντού (65' Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι (46' Ζαϊρί), Λεονάρντο (87’ Σοϊλέδης), Ντιόγο (56' Μήτρογλου), Μαρέσκα (56' Λεντέσμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: