Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ο ένας αλλαγή Παβλιουτσένκο, ο άλλος Μήτρογλου

Κάλος η, κακώς η τελευταία εντύπωση μένει. Κι όσο κι αν ο Ολυμπιακός για 65 λεπτά στάθηκε αρκετά καλά σε ένα λονδρέζικο γήπεδο κόντρα σε μία αρκετά καλή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αυτό το τελευταίο εφιαλτικό ημίωρο έφερε την πικρή γεύση.

Στην αρχή το ματς έμοιαζε με…κατηφόρα (με την δεύτερη ομάδα ούτε καν να πατάει την περιοχή της πρώτης), αλλά σταδιακά ο Ολυμπιακός το έφερε στα μέτρα του κι έδειχνε πειστικός αμυντικά και ψιλοαπειλητικός μπροστά. Οι αλλαγές της Τότεναμ στο β΄ ημίχρονο, έκαναν τους Άγγλους πάλι πιο επικίνδυνους, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» κόντραραν κι ο Λεονάρντο δύο φορές έκανε τον κρυφό κυνηγό.

Η διάφορα άρχισε να γίνεται όταν έκανε αλλαγές κι ο Κετσπάγια. Από τη μία ο Παβλιουτσένκο, από την άλλη ο Μήτρογλου. Και σημειωτέον ο Ρώσος είναι ο τέταρτος κυνηγός της Τότεναμ, ενώ ο «Γερμανός» ο δεύτερος του Ολυμπιακού…Βάλτε κι ότι οι τέσσερις αμυντικοί του Κετσπάγια άρχισαν να κουράζονται κι έδεσε το γλυκό. Με συνέπεια την πολύ άσχημη εικόνα στο τέλος, όπου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε καν να βάλει το γκολ της τιμής με τον Όσκαρ (όπως στο 3-1 της Γαλλίας από τη Σεντ Ετιέν), παρότι ο Ισπανός πήρε πάσα από τον αντίπαλο γκολκίπερ…

Απομένει να δούμε αν το φιλικό στο Λονδίνο διαφοροποιήσει την μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού. Αν, δηλαδή, η σκέψη είναι, «μα από ένα παιχνίδι θα αλλάξουμε πλάνα;» η, η σκέψη είναι, «ένα παιχνίδι τόσο δυνατό έχουμε δώσει μέχρι στιγμής, άρα από αυτό πρέπει να αντλήσουμε συμπεράσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: