Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Πήρε εκδίκηση για τη... Μόσχα


Με νέα προστατευτική μάσκα εμφανίστηκε ο Τσεχ Η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία αφού στον τελικό του "Κομιούνιτι Σιλντ" επικράτησε με 4-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διαδικασία των πέναλτι. Συναρπαστική εξέλιξη είχε η κανονική διάρκεια του αγώνα η οποία τελείωσε ισόπαλη με 2-2 (52' Καρβάλιο, 70' Λάμπαρντ - 11' Νάνι, 90'+1' Ρούνι). Δύο πέναλτι έπιασε ο Τσεχ (των Γκιγκς και Εβρά).

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Νάνι στο 11' και έχασαν πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, οι "μπλε", υπό την καθοδήγηση του Κάρλο Αντσελότι, ήταν σαφώς βελτιωμένοι και ισοφάρισαν στο 52' με κεφαλιά του Ρικάρντο Καρβάλιο.

Στο 70' ο Μπάλακ έκανε καθαρό φάουλ στον Εβρά, ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Φρανκ Λάμπαρντ "έγραψε" το 2-1. Ομως, στο 91' ο Γουέιν Ρούνι εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ράιαν Γκιγκς και ισοφάρισε, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις του Γκιγκς και του Εβρά, χαρίζοντας στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Τα πέναλτι
Λάμπαρντ 1-0
Γκιγκς απέκρουσε ο Τσεχ
Μπάλακ 2-0
Κάρικ 2-1
Ντρογκμπά 3-1
Εβρά απέκρουσε ο Τσεχ
Καλού 4-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: