Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Αποχώρηση, λόγω τρομοκρατών!

england_badminton.jpgΈγινε κι αυτό στον αθλητισμό... Για πρώτη φορά στα χρονικά μια εθνική ομάδα αποσύρει τη συμμετοχή της από μεγάλη διοργάνωση, λόγω τρομοκρατικής απειλής. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για την ομάδα μπάντμιντον της Αγγλίας, η οποία δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει τη Δευτέρα (10/8) στην πόλη Χιντεραμπάντ της Ινδίας, αφού οι τρομοκρατικές οργανώσεις... καραδοκούν.

Όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής ομοσπονδίας του αθλήματος, Άντριαν Κρίστι, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών του Νησιού, κι αφού πρώτα υπήρξε ενημέρωση από τις τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ινδίας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο «χτυπήματος» από την οργάνωση «Lashkar-e-Taiba», στο Νέο Δελχί και την Χιντεραμπάντ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο τής ανεξαρτησίας τής χώρας, στις 15 Αυγούστου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας διαβεβαίωσε ότι στις αναφορές δεν γινόταν πουθενά λόγος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάντμιντον, παρόλα αυτά οι Άγγλοι, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στην ασιατική χώρα για τους αγώνες, προτίμησαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

«Παρότι αυτό είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του αθλήματος, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια των μελών της αποστολής, καθώς πιστεύουμε ότι το περιβάλλον θα ήταν ιδιαίτερα εχθρικό για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίστι.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές της «Lashkar-e-Taiba» θεωρούνται από τις ινδικές αρχές ως υπεύθυνοι για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, ανάμεσά τους και οι επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Βομβάη, που είχαν τραγικό απολογισμό 188 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: