Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ:Τελειώνει με μπακ, επενδυτές

Η παρουσία του Νίκου Νοτιά στην Αθήνα σημαίνει ότι τα ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ θα κλείσουν άμεσα. Από Δευτέρα η διοίκηση της Ένωσης πέφτει... με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του δεξιού μπακ -που εκτός απροόπτου θα είναι ο Σιμπονίσο Γκάξα- καθώς επίσης και να κλείσει, επιτέλους, το θέμα με τους υποψήφιους νέους επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά το δεξί μπακ, τα πράγματα λίγο-πολύ είναι γνωστά. Ο εκλεκτός του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Σιμπονίσο Γκάξα και ήδη η ΑΕΚ έχει κάνει συζητήσεις με την ομάδα στην οποία ανήκει ο διεθνής Νοτιοαφρικανός άσος. Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη, αλλά στην Ένωση αισιοδοξούν ότι αυτό το θέμα θα λήξει θετικά και άμεσα. Είτε με κανονική μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, είτε με δανεισμό του για ένα χρόνο και οψιόν αγοράς του για το επόμενο καλοκαίρι. Οι Νοτιοαφρικανοί αρχικά ζήτησαν το ποσό των 700.000 ευρώ για να πουλήσουν τον Γκάξα, η ΑΕΚ αρνήθηκε να τα δώσει και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να βρεθεί η χρυσή τομή. Όχι με αυτά τα λεφτά, όμως.

Οσο για τους υποψήφιους νέους επενδυτές, όλα δείχνουν ότι αυτό το θέμα έχει οδηγηθεί σε ναυάγιο. Από την ΠΑΕ, βέβαια, δε λένε απολύτως τίποτα για αυτό, αλλά θα το κάνουν σύντομα. Η διοίκηση της ΑΕΚ είχε δεσμευτεί πως όταν τελειώσουν όλα, θετικά ή αρνητικά, θα ενημερώσει επισήμως τον κόσμο, ώστε να ξέρει όλη την αλήθεια για ένα θέμα που κούρασε αρκετά και το οποίο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε... όλεθρο της ΠΑΕ. Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή κανείς δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν νέοι επενδυτές, ο Νίκος Θανόπουλος δεν είπε κάτι ευχάριστο για αυτό το θέμα στον Μπάγεβιτς στην τελευταία συνάντηση τους και απομένει να κλείσει και επισήμως αυτό το θέμα, με την ενημέρωση από την ΑΕΚ.

Μαγνητική ο Καράμπελας

Στον αγωνιστικό τομέα, το πλήγμα για την ΑΕΚ από το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς δεν ήταν η ήττα με 2-0, αλλά ο τραυματισμός του Νίκου Καράμπελα. Ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ υπέστη, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, θλάση στην έκφυση του ορθού μηριαίου και τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του. Το πρόβλημα ουσιαστικά υπάρχει όχι επειδή θα λείψει ο ποδοσφαιριστής Καράμπελας που εμφανίζεται ως τώρα στα φιλικά -και δεν έχει ενθουσιάσει κανέναν- αλλά επειδή από το πρώτο ματς με τη Βασλούι θα απουσιάσει και ο Χουανφράν που είναι τιμωρημένος από πέρυσι και ο Μπάγεβιτς θα έχει μόνο τον... δεξιοπόδαρο Γεωργέα για αυτή τη θέση.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την προπόνηση της Κυριακής, το πρόγραμμα περιελάμβανε αποφόρτιση, ενώ οι Παντελής Καφές και Ταμαντανί Ενσαλίβα έκαναν αποθεραπεία. Η προπόνηση της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Θετικά κι αρνητικά

Το ματς με την Μπόκα ήταν το πιο δυνατό από τότε που άρχισε η προετοιμασία της ΑΕΚ και ο Μπάγεβιτς είχε την ευκαιρία να βγάλει θετικά κι αρνητικά συμπεράσματα. Τα πρώτα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η ομάδα ήταν... πιο ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και ειδικά αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στα θετικά λογίζονται, επίσης, η σταθερά πολύ καλή απόδοση του Σκόκο που βοηθάει σε αρκετούς τομείς, καθώς και το γεγονός ότι ο Λεονάρντο στο ντεμπούτο του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, αν και ακόμη είναι ανέτοιμος σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση ενώ έχει κάνει μόλις μία προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες.

Τα αρνητικά είναι η συνεχιζόμενη δυσκολία της ΑΕΚ στο να δημιουργήσει ευκαιρίες με οργανωμένη προσπάθεια, τα συνεχή κενά στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και τα προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας, λόγω της απροσεξίας του Μαϊστόροβιτς, στα φιλικά επί αθηναϊκού εδάφους. Οπως και να έχει, πάντως, ο Μπάγεβιτς πιστεύει ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της, σε δέκα μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: