Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πω, πω ένας Τζόκοβιτς!

Αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κατακτούσε το US Open, ειδικά μετά τον τρόπο που γύρισε το ματς στον ημιτελικό με τον Ρότζερ Φέντερερ θα ήταν ύβρις προς τον θεό του τένις. O Νόλε όμως κουβαλάει ακριβώς όση τρέλα χρειάζεται για να μπορεί να αντέξει την πίεση ενός τελικού και του Ραφαέλ Ναδάλ σε έναν συγκλονιστικό τελικό στον οποίο επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-7, 6-1.



Το νεοϋρκέζικο τρόπαιο ήταν ο 10ος τίτλος του Σέρβου μέσα στο 2011 και το τρίτο του Grand Slam, μετά το Αυστραλιανό Οπεν και το Γουίμπλεντον. 
Το καλύτερο όμως για τους... λάτρεις των στατιστικών εις βάρος του Ναδάλ είναι ότι αυτή ήταν την 6η του συνεχόμενη νίκη επί του Ισπαμού σε ισάριθμους τελικούς εφέτος. 

Ο  Τζόκοβιτς έγινε ο 6ος τενίστας στην Open Era που κατακτάει τρεις τίτλους Grand Slam και φεύγει από τις ΗΠΑ με επιταγή των 1,8εκ. δολαρίων ως πρωταθλητής αλλά μπόνους 500.000 δολαρίων καθώς τερμάτισε στη 2η θέση της Olympus US Open Series 2011.

Ο Σέρβος, είπε μετά τον τελικό: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Κάθε φορά που παίζω με τον Ράφα είναι πρόκληση. Έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά. Ελπίζω να έχουμε και στο μέλλον τέτοια σκληρά παιχνίδια. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να είμαι στη λίστα με αυτούς που έχουν κατακτήσει αυτό το σπουδαίο τρόπαιο».

«Στράβωσε» όμως από την απώλεια του τίτλου ο Ναδάλ που παραδέχτηκε: «Προφανώς και είμαι στεναχωρημένος. Συγχαρητήρια Νόβακ σε σένα και την ομάδα σου. Μπράβο. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Είμαι χαρούμενος με την εμφανισή μου. Θα επιστρέψω του χρόνου και θα βάλω τα δυνατά μου».


Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: