Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Είναι... μακέτο αυτό το έργο;"

"Το Γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό έχει ξεκινήσει και δεν αποτελεί μακέτα". Αυτά και άλλα πολλά αναφέρει η επιστολή Τζίγγερ προς τον Γόντικα, για τις κατηγορίες Βγενόπουλου.
"Είναι... μακέτο αυτό το έργο;"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Προς: Πρόεδρο Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γόντικα
Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Κατά την χτεσινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε συγκεκριμένος μέτοχος διατυπώθηκαν δημόσια ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Α.Ε. (ΓΗΠΕΛ) της οποίας διετέλεσα Πρόεδρος του Δ.Σ. από ιδρύσεως της μέχρι την πρόσφατη παραίτηση μου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των πολλών ανακριβειών που ειπώθηκαν, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
1. Στο Ενημερωτικό Δελτίο που συντάχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 ενόψει της ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2010, υπήρξε λεπτομερέστατη αναφορά στα θέματα της ΓΗΠΕΛ προς γνώση και ενημέρωση όλων των μετόχων. Συγκεκριμένα το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε μέσω ΑΜΚ στην κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ, τη ΓΗΠΕΛ. Στη συνέχεια, λόγω έκτακτων ταμειακών αναγκών της ΠΑΕ ζητήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 1η Μαρτίου 2010 να επιστραφεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ όπως και έγινε. Συνεπώς, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για λογαριασμό της ΓΗΠΕΛ ανέρχεται στο πόσο των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.
2. Το σύνολο των διοικητικών και λειτουργικών έξοδων της ΓΗΠΕΛ είχαν εγγραφεί αναλυτικά στους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Ουδέποτε η ΓΗΠΕΛ υπερέβη τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς.
3. Τον Ιούλιο 2010 πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος και σε βάθος διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας και του έργου, από διεθνώς αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία. Τα ευρήματα της μελέτης παραδόθηκαν σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ και κανείς εξ’ αυτών δεν έθεσε θέμα.
4. Στις 14 Οκτωβρίου 2010 μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των μετόχων καταγγέλθηκε η σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια, την 1η Δεκεμβρίου 2010 εστάλη εξώδικη επιστολή απαίτησης αποζημίωσης, για το ποσό 26 εκατομμυρίων ευρώ, βάσει των συμβατικών μας δικαιωμάτων.
Τέλος, οφείλω να υπενθυμίσω, ότι μέχρι τώρα υπήρξε πλήρης και τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόοδο του έργου. Το Γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό έχει ξεκινήσει και δεν αποτελεί μακέτα. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος των εκσκαφών, έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις και οικοδομικές άδειες. Η αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.
Είναι πλέον προφανές, ότι σε αυτήν την προσπάθεια υλοποίησης του έργου, δεν στάθηκαν όλοι οι μέτοχοι αρωγοί. Τουναντίον, όπως αποκαλύφθηκε χθες, συγκεκριμένος μέτοχος, εν αγνοία των υπολοίπων, απεργάζονταν δική του εναλλακτική, σε βάρος του έργου και της διαπραγματευτικής δύναμης του Παναθηναϊκού.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα διοικητικά θέματα θα τεθούν στην αρμοδιότητα της επόμενης διοίκησης. Είναι δική της απόφαση να διακόψει το έργο διεκδικώντας παράλληλα από τον Δήμο Αθηναίων την αποζημιώση και να επιλέξει άλλη, πιο συμφέρουσα για αυτήν, λύση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: