Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τα... όπλα του Ολυμπιακού


Επτά πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μίλησαν στην εφημερίδα «Γαύρος» για το ... όπλο του Ολυμπιακού στο σημερινό (21:45) ματς με τη Μαρσέιγ. Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο, Αλεξανδρής, Καραπιάλης, Γκόγκιτς, Γιαννακόπουλος και Μαυρογενίδης αποθέωσαν τον κόσμο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσαν οι επτά πρώην παίκτες της ομάδας στον «Γαύρο» 

Αλέκος Αλεξανδρής: «Στο Champions League δεν μπορείς να υποτιμήσεις ούτε να υπερτιμήσεις κανέναν. Είναι παιχνίδια που είναι μοναδικά. Έξι παιχνίδια στον όμιλο που πρέπει να τα δεις βδομάδα με βδομάδα. Κάποιες ομάδες είναι φαβορί, άλλες αουτσάιντερ, αλλά στο γήπεδο κρίνονται όλα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πίεση, δεν έχει το άγχος του φαβορί, αυτό το πρόβλημα το έχουν άλλες ομάδες. Πρέπει να ευχαριστηθεί, οι παίκτες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, να το δουν έτσι και νομίζω ότι θα πάνε και καλά». 

Λουτσιάνο ντε Σόουζα: «Είναι κακό που ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του στην πρεμιέρα του Champions League. Είναι ό,τι χειρότερο όταν συμβαίνει αυτό. Ο κόσμος, όμως, δεν καταλαβαίνει από αυτά, θέλει να δει την ομάδα, για να τη στηρίξει, να παίξει, να κερδίσει… Ο Ολυμπιακός έχει όλες τις δυνατότητες να νικήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει στο Champions League, έχει εμπειρία, έχει παίκτες που έχουν ξαναπαίξει στη διοργάνωση. Έχει τον κόσμο στο πλευρό του και δεν έχει να φοβηθεί κανέναν». 

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Σίγουρα το ματς στο Καραϊσκάκη θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες θα ξεπεράσουν την όποια δυσκολία και με τη βοήθεια του κόσμου. Η Μαρσέιγ σίγουρα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και θέλει μεγάλη προσοχή… Από ό,τι έχω μάθει, είναι μια ομάδα πολύ καλή μεσοεπιθετικά και με αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Το θετικό για αυτούς είναι ότι έχουν επίσημα ματς στα πόδια τους παρόλο που ακόμα δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα». 

Βασίλης Καραπιάλης: «Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος. Ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει. Εξάλλου, στη διοργάνωση αυτή δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες ή αγώνες. Το άγχος είναι φυσιολογικό να υπάρχει, ειδικά από την αγωνιστική απραξία. Αλλά σε αυτό μπορείς να ανταπεξέλθεις με σωστό πλάνο… Μην ξεχνάμε ότι στο Καραϊσκάκη έχουν λυγίσει μεγαλύτερες ομάδες από τη Μαρσέιγ. Με τη βοήθεια του κόσμου του, ο Ολυμπιακός θα το πάρει το ματς. Εάν καταφέρει να αιφνιδιάσει τους Γάλλους με ένα γρήγορο γκολ, θα το κάνει ακόμα πιο εύκολα». 

Σίνισα Γκόγκιτς: «Τη χρονική συγκυρία που ο Ολυμπιακός αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο Champions League αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, ότι δεν έχει δώσει μέχρι τώρα επίσημα ματς. Κάτι που σημαίνει πως η ομάδα και οι παίκτες δεν έχουν βρει ρυθμό, για να μπορούν να βρίσκονται καλύτερα μέσα στο γήπεδο… Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα σταθεί όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο γιατί ξέρεις πως είναι το Champions League και όσον αφορά την εμπειρία έχει μεγαλύτερη από τη Μαρσέιγ σε αυτή τη διοργάνωση». 

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός φέτος έχει ένα μειονέκτημα. Οι παίκτες δεν έχουν ματς στα πόδια τους, σε αντίθεση με τη Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί ίσως πιστέψουν ότι αυτό αποτελεί αβαντάζ για εκείνους. Εκεί πρέπει να ποντάρει ο Ολυμπιακός. Να τους κάνει ζημιά από εκεί που δεν θα το περιμένουν… Το “κλειδί” στη διοργάνωση για τις ελληνικές ομάδες είναι να μη θολώσει το μυαλό των παικτών, να μην επικρατήσει ο υπερβολικός ενθουσιασμός, να μην κυριαρχήσει ο υπερβολικός ζήλος για τη νίκη. Βασικός στόχος είναι το μηδέν στην άμυνα και η εκμετάλλευση των ευκαιριών». 

Δημήτρης Μαυρογενίδης: «Νομίζω ότι για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Και αυτό γιατί η ομάδα παίζει μέσα στην έδρα της και εκτός αυτού πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλό σύνολο φέτος, με καλούς ποδοσφαιριστές. Και αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που δίνουν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να ξεκινήσει με νίκη τη διοργάνωση».


Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: