Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγει ο φάκελος "Χίλσμπορο"!

Το βρετανικό κοινοβούλιο αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους σχετικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο!
Ανοίγει ο φάκελος "Χίλσμπορο"!
Πάνω από 100.000 φίλοι της Λίβερπουλ πραγματοποίησαν μεγάλη εκστρατεία, μαζεύοντας υπογραφές, προκειμένου να αναγκάσουν το κοινοβούλιο να επανεξετάσει την υπόθεση του Χίλσμπορο.

Ανάμεσα στους φίλους των reds που πραγματοποίησαν την εκστρατεία, ήταν και οι Ράφα Μπενίτεθ, Κένι Νταλγκλίς, Μάικλ Οουεν, ο μουσικός Μπίλι Μπραγκ, ο ηθοποιός Σάιμον Πεγκ και ο κωμικός Ντάρα Ο΄Μπράιαν.

«Η τραγωδία στο Χίλσμπορο θα συζητηθεί στην Βουλή στις 17 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί θα γίνει ψηφοφορία επί της πρότασης. Όμως ας μην παρασυρόσαστε. Εξασφαλίσαμε μεν μια κοινοβουλευτική συζήτηση αλλά δεν τελειώνει εδώ ο αγώνας….», αποκάλυψε ο βουλευτής του Λίβερπουλ, Στίβ Ρόδεραμ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Ο Ράφα Μπενίτεθ μιλώντας στην Sportsmai, σήλωσε: «Εχω ήδη υπογράψει την αίτηση και υποστηρίζω την απόφαση. Σύντομα θα συγκεντρώσουμε περισσότερα κονδύλια για το ίδρυμα που βοήθησα μαζί με την γυναίκα μου να ιδρυθεί και μέρος αυτών των χρημάτων θα διατεθεί στο Hillsborough Family Group, το οποίο στηρίζουμε από την αρχή.
Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια, γιατί περιμένει πολλά χρόνια τώρα να πάρει απαντήσεις. Είναι σημαντικό να απαντηθούν επιτέλους ερωτηματικά και να προχωρήσουμε».

Από τη χρονιά της τραγωδίας και μετά (1989), κανένας Υπουργός δεν έχει στηρίξει το αίτημα να έρθουν στο φως οι φάκελοι της όλης υπόθεσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε: «Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την δέσμευσή της να ρίξει διάπλατο φως στην τραγωδία του Χίλσμπορο μέσω δημοσίων αποκαλύψεων.
Όλα τα έγγραφα έχουν στο παρελθόν μοιραστεί στην ανεξάρτητη επιτροπή του Χίλσμπορο. Η κυβέρνηση θέλει όλοι οι φάκελοι να δοθούν στην δημοσιότητα από την στιγμή που η επιτροπή το αποφασίσει, ύστερα από διαβουλεύσεις με τις οικογένειες των θυμάτων.Περιμένουμε οι φάκελοι να δοθούν πρώτα στις οικογένειες των θυμάτων και μετά στο κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: