Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η μεγάλη απόδραση των… 10!!

Η μεγάλη απόδραση των… 10!
Δεν είχε Πελέ.

Δεν είχε Μπόμπι Μουρ.

Δεν είχε καν… Σιλβέστερ Σταλόνε.

Είχε όμως Σκόνδρα!

Παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44’ (λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη) ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον αρχηγό του στο 89’ και απέδρασε με το 1-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Η σταδιακή οπισθοχώρηση μετά το γκολ του Σουνά (15’) πληρώθηκε ακριβά από τον Άρη, που φωνάζει για χέρι του σκόρερ στη φάση της ισοφάρισης.



Όταν είσαι Άρης και τρως τέσσερα από τον Πανθρακικό, το λιγότερο που περιμένει από σένα ο κόσμος σου είναι να… λυσσάξεις. Κι ο Άρης -όντως- μπήκε θιγμένος στο γήπεδο. Μπορεί να μην κυριάρχησε λοιπόν σ’ αυτό, αλλά ο Θεός του ποδοσφαίρου (αν υπάρχει τέτοιος) δίκαια τον αντάμειψε με το προβάδισμα. Άλλωστε… ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος δεν θα ‘θελε να μην μπει το γκολ του Σουνά, όταν έχει προηγηθεί τέτοιο μαγικό τακουνάκι του Καπετάνου.

Κι ο Ατρόμητος όμως προσπάθησε να αντιδράσει. Είχε όρεξη. Είχε παίκτες (όπως ο Επστάιν) με διάθεση να πάρουν πρωτοβουλίες. Φαινόταν όμως να μην έχει κανένα σχέδιο. Έτσι, οι όποιες ατομικές ενέργειες «κουτουλούσαν» στο τείχος που είχε στήσει μπροστά απ’ την περιοχή του ο Άρης. Κι ενώ οι παίκτες των «κίτρινων» ήταν εκείνοι που έπεφταν με πάθος στις μονομαχίες, ο Ταυλαρίδης… το παράκανε στη δική του με τον Αγκάνθο (δεύτερη κίτρινη στο 44’) κι έκανε την προσπάθεια ανατροπής να μοιάζει βουνό για την ομάδα του.

Με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του. Κι έκρινε ότι καλύτερος τρόπος για να το κάνει ήταν να γυρίσει στόπερ τον Γιαννούλη και μπακ τον (επικινδυνότερο παίκτη του) Επστάιν. Αφού τη γλίτωσε λοιπόν σε δυο φάσεις στο ίδιο λεπτό που ξεκίνησαν από ‘κείνη την πλευρά (το σουτ του Σουνά δεν ήταν δυνατό και το «σκαφτό» του Καπετάνου ήταν από πολύ πλάγια θέση) η μαζική οπισθοχώρηση του Άρη επέτρεψε στον Ατρόμητο να κυριαρχήσει.

Να στριμώξει τον αντίπαλο. Να χάσει μεγάλες ευκαιρίες (όταν ο Κούτσι έκανε ενέργεια σέντερ-φορ και τελείωμα στόπερ). Να τα βάλει με την τύχη του (όταν το όμορφο σουτ του Ιγκλέσιας σταμάτησε στην… πιο μέσα πλευρά του δοκαριού). Και τελικά να δικαιωθεί! Όταν ο Σκόνδρας εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Βελλίδη και την αναμπουμπούλα που την ακολούθησε και (με ζωηρή υποψία χεριού στο κοντρόλ) έκλεψε έναν πολύτιμο πόντο για τον Ατρόμητο.






ΑΡΗΣ (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Τσουκάνης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Κοέλιο, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (79’ Νταμαρλής), Σουνάς (72’ Ασλανίδης), Αγκάνθο (88’ Κανούλας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Διούδης, Παντίδος, Τριανταφυλλάκος, Μαργαρίτης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (81’ Μπέλιτς), Μπρίτο, Δημούτσος (68’ Καραμάνος), Σουμπίνιο (74’ Καραγκούνης), Επστάιν, Κούτσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, , Νάστος, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: