Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μαρμαρινός: «Δεν το περίμενε η Ζαλγκίρις»

Μαρμαρινός: «Δεν το περίμενε η Ζαλγκίρις»
Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Ζαλγκίρις και γι’ αυτό έφτασε στη νίκη (77-63), σύμφωνα με τον Χρήστο Μαρμαρινό.

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα ελεύθερα σουτ που τους έδωσαν οι Λιθουανοί και σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα, πήραν το ροζ φύλλο μέσα στο Κάουνας.

«Όταν το σκορ είναι 63-77 τότε σίγουρα το κλειδί είναι η άμυνα. Κάποιες περίοδοι που δεν βάλαμε καλάθι, αυτό που μας κράτησε ήταν η άμυνα. Πήραμε τα ελεύθερα σουτ, που δίνει συνήθως η Ζαλγκίρις και με το 50% ποσοστό στο τρίποντο, ήταν ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Μαρμαρινός και πρόσθεσε:

«Ήμασταν πιο επιθετικοί και δεν την περιμέναμε. Δράσαμε πρώτοι στην άμυνα και αυτό έφερε της Ζαλγκίρις σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν έχει συνηθίσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα».

Για να καταλήξει: «Όταν μιλάμε για ένας ματς τέτοιο, τότε πρέπει να κοιτάμε και τις δύο πλευρές του παρκέ. Όταν προηγήθηκε η Ζαλγκίρις, ο Έισι έβαλε ένα κρίσιμο καλάθι και μας έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Έτσι, πιστεύω πως αν παίζεις ενεργητικά στην άμυνα, τότε πας καλά στην επίθεση ή όταν πας καλά στην επίθεση τότε παίζεις καλά στην άμυνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: