Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μέσι δεν «παίζει» μόνος του!! (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να θέλει τρία γκολ ακόμα για να «πιάσει» το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ των 85 γκολ σε μία σεζόν, αλλά ο νεαρός Ντόουγκλας Μπάτζιο της Φλαμένγκο φιλοδοξεί να του κλέψει τη δόξα!
Το ρεκόρ του Γερμανού «κανονιέρη» για μία ημερολογιακή χρονιά κρατά από το 1972 και ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να το καταρρίψει. Ο 17χρονος Μπάτζιο όμως, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί για τη Ρεάλ Μαδρίτης και φέρεται να έχει εντυπωσιάσει τον Μουρίνιο, έχει τις δικές του φιλοδοξίες και κάνει τις δικές του συγκρίσεις. Προσαρμοσμένες βέβαια στα δικά του δεδομένα!
«Μου αρέσει αυτή η πρόκληση γιατί είναι με ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος του κόσμου, εγώ από την άλλη είμαι στο ξεκίνημά μου. Αλλά εδώ στη Βραζιλία ο κόσμος συγκρίνει τα νούμερα των τερμάτων μας», τονίζει ο νεαρός Βραζιλιάνος.
Οι επιδόσεις του πάντως μόνο αδιάφορο δεν σε αφήνουν. Μετρά 72 γκολ σε 53 αγώνες σε πέντε διοργανώσεις νέων. Το πρωτάθλημα καριόκα, τα Κύπελλα του Σαντιάγκο, του Ρίο και της Βραζιλίας και το τουρνουά Μίνας Γκεράις.
Ο πιτσιρικάς ονειρεύεται να ξεπεράσει τον Μέσι που έχει 82 γκολ μέσα στο 2012 με την Μπάρτσα και την Εθνική Αργεντινής και να καταρρίψει και αυτός το ρεκόρ του Μίλερ, έστω και σε διοργανώσεις νέων. Πρωτίστως, να σπάσει αυτό του Πελέ που το 1958 είχε πετύχει με τη Σάντος 75 γκολ σε μία ημερολογιακή χρονιά. «Λένε ότι μπορώ να ξεπεράσω τον Πελέ και αυτό μου φαίνεται αστείο. Αλλά νομίζω ότι μπορώ να γίνω πολύ καλός. Σκοράρω 1.35 γκολ ανά ματς μέσο όρο και αν συνεχίσω έτσι, θα δώσω σκληρή μάχη με το Μέσι, ο οποίος πάντα σκοράρει», τονίζει χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι το έχει πάρει σοβαρά! 
Μπροστά του έχει ακόμα την τελικά φάση του Μπραζιλεϊράο κάτω των 20 ετών, που αρχίζει στις έξι Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση, θέλει να ξεπεράσει τα 75 γκολ που σημείωσε ο Πελέ και στη συνέχεια να... κοντράρει τον Μέσι! Η κερδισμένη φυσικά είναι η Φλαμένγκο. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 με την «Μενγκάο» και μαζί με τον 18χρονο Αντριάν και τον γιο του Μπεμπέτο, Ματέους, αποτελούν τρεις παίκτες που μπορεί να έχουν τεράστια εξέλιξη.
Ενδιαφέρον όμως έχει και το όνομα του. Λες και ο πατέρας του ήξερε ότι έχει μέλλον με τη μπάλα. Κανονικά λέγεται Ντόουγκλας Μπάτζιο ντε Ολιβέιρα Κόστα και το «Μπάτζιο» προέρχεται από ένα... τάμα που είχε κάνει ο πατέρας του στο Μουντιάλ του 1994, όταν η Βραζιλία κέρδισε την Ιταλία στα πέναλτι. Είχε υποσχεθεί ότι αν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο έχανε το πέναλτι στον τελικό, θα έδινε το όνομά του στο γιο του! 




πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: