Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για την Παναχαϊκή!!

Ερώτηση στη Βουλή για την Παναχαϊκή
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με καταγγελίες για τις μεταγραφές της Παναχαϊκής, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καράμπελας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία του πρώην εργαζόμενου στην ΕΠΟ (και εμπλεκόμενου στην υπόθεση των στημένων αγώνων), Γιάννη Παπαδόπουλου, προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ. Με την καταγγελία αυτή, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριζε ότι το καλοκαίρι του 2010, η Παναχαϊκή προχώρησε σε μεταγραφές χωρίς να έχει φορολογική ενημερώτητα.

Ο βουλευτής, Γιάννης Καράμπελας, ζητεί να μάθει με την ερώτηση του τα εξής:

«1) Γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στη διάλυση της εταιρείας αν και ο νόμος ορίζει ρητά ότι ο υπουργός έχει έννομο συμφέρον να το πράξει;

2) Τι ενέργειες έχουν κάνει για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου με δεδομένο ότι η εταιρεία δεν έχει προσκομίσει τα έγγραφα φορολογικής ενημερότητας για τα έτη 2007, 2008, 2009, 2010 και 2011, και παρακαλώ όπως μου προσκομισθεί το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης προς την ΠΑΕ, εάν αυτό υπάρχει.

3) Γιατί τα αρμόδια υπουργεία δείχνουν τέτοια ανοχή που κατά την γνώμη μου δεν επέδειξαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις πλαστών ενημεροτήτων και ομάδες υποβιβάστηκαν στην Δ’ Εθνική (αναφέρω ενδεικτικά: Ηρακλής, Κόρινθος, Καρδίτσα κ.α.;)
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: