Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σχεδόν… πρώτη με «βασιλικό» φινάλε!!

Σχεδόν… πρώτη με «βασιλικό» φινάλε
Με ένα φοβερό τέταρτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και επικράτησε με 77-61 στην Ισπανία.

Οι Ισπανοί «έτρεξαν» σερί 23-9 στην τελευταία περίοδο και εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκας. Μεγάλο παιχνίδι από τον Νίκολα Μίροτιτς (18π), έμειναν από δυνάμεις οι παίκτες του Πιανιτζιάνι, που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση.

Με αμυντική διάθεση μπήκαν στο ματς οι δύο αντίπαλοι, συμβαδίζοντας στο σκορ, με τον Μάικ Μπατίστ να ξεκινάει κεφάτος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έδωσε «αέρα» έξι πόντων στην Φενέρ (14-8) με δικό του τρίποντο, αλλά η Ρεάλ μάζεψε γρήγορα τα πράγματα, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο -3 (16-19).

Η ομάδα του Πιανιτζιάνι δεν πτοήθηκε και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, χτίζοντας μια διαφορά της τάξεως των οκτώ πόντων με Άντερσεν και ΜακΚάλεμπ. Παίρνοντας πόντους από τους περισσότερους παίκτες του, ο Πάμπλο Λάσο είδε την διαφορά να μειώνεται εκ νέου, με τους Τούρκους πάντως να μην χάνουν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Φενέρ να προηγείται 39-36.

Οι Μαδριλένοι έσφιξαν την άμυνά τους στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς διατηρούσε με το «έτσι θέλω» μπροστά την Φενέρ. Το αντίπαλον δέος λεγόταν Νίκολα Μίροτιτς, που με δικούς του πόντους κρατούσε κοντά την «βασίλισσα». Με βολή του Σέρχιο Γιουλ, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 52-51, προβάδισμα που ήταν μόλις το δεύτερο στον αγώνα για τους Ισπανούς μετά το 2-0…Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 54-52 για την Ρεάλ.

Από εκεί που σταμάτησαν συνέχισαν οι γηπεδούχοι στην τελευταία περίοδο. Προκαλώντας «στραγγαλισμό» με την άμυνά τους στην Φενέρ, βρέθηκαν μπροστά με 64-52, κάνοντας σερί 12-0 με την σκυτάλη στο σκοράρισμα να περνάει στον Κάρολ. Οι Τούρκοι δεν είχαν δυνάμεις και η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +20 (77-57), με το τελικό 77-61, να δίνει κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη θέση του ομίλου στην Ρεάλ, εφόσον περάσει από το Καντού την επόμενη αγωνιστική.

Αντίθετα η Φενέρ, δεν έχει εξασφάλισει ακόμα την πρόκρισή της, με το ματς απέναντι στους Ιταλούς την τελευταία αγωνιστική να είναι καθοριστικό.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 36-39, 54-52, 77-61

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 7, Πότσιους, Σουάρεθ 4, Ρέγες 10, Μίροτιτς 18, Ροντρίγκεθ 6, Χετσχέιμερ, Μπέγκιτς 2, Κάρολ 10, Γιούλ 6, Σλότερ 12

Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 10, Ονάν, Σάτο 6, Μπρέμερ, Άντερσεν 6, Σαβάς, Μπατίστ 7, Κάραμαν 4, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλτζιτς 10



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: