Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν τη Ρεάλ…!!

Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν τη Ρεάλ…
Παρά το γεγονός ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει να κερδίσει τη Ρεάλ από το μακρινό 1999, στο ρόστερ της διαθέτει παίκτες που έχουν πανηγυρίσει σε βάρος της «βασίλισσας» με άλλες ομάδες. Συνολικά 9 παίκτες των «ροχιμπλάνκος» το έχουν πετύχει αυτό και κάποιοι από αυτούς στο «Μπερναμπέου» αλλά και σκοράροντας όπως οι Τιάγκο, Γκάμπι και Χουανφράν.

Ο Πορτογάλος Τιάγκο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες επί της «βασίλισσας». Το έχει καταφέρει τρεις φορές, δύο με τη Λιόν και μια με τη Γιουβέντους στο «Μπερναμπέου». Ο Γκάμπι και ο Λουίς Φιλίπε έχουν κερδίσει τη Ρεάλ, από δύο φορές. Ο πρώτος το έκανε με τη Χετάφε στο «Coliseum» και με τη Σαραγόσα στη Μαδρίτη, την πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στον πάγκο(3-2 με ένα γκολ του ίδιου από το σημείο του πέναλτι).

Οι εννιά παίκτες που ξέρουν πως είναι να κερδίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι Τιάγκο, Εμρέ, Γκάμπι, Κάτα Ντίαζ, Λουίς Φιλίπε, Μάριο Σουάρεθ, Ασένχο, Χουανφράν και Γκοντίν. Ο Κάτα Ντίαζ έχει κερδίσει δύο φορές τη Ρεάλ με τη φανέλα της Χετάφε, μια στο «Coliseum» και μια στη Μαδρίτη με 1-0. Ο Λουίς Φιλίπε επίσης κέρδισε τη Ρεάλ δύο φορές με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αμφότερες στο «Ριαθόρ» (1-0, 2-1).

Αξίζει να παρατεθούν και τα επιτεύγματα των υπολοίπων παικτών της Ατλέτικο. Ο Εμρέ κέρδισε τη Ρεάλ το 2000 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη φανέλα της Γαλατασαράι με 2-1. Ο Μάριο Σουάρεθ το πέτυχε με τη Μαγιόρκα στο «Μπερναμπέου» με 3-1, ο Ασένχο με τη Βαγιαδολίδ (1-0), ο Χουανφράν με την Οσασούνα (2-1) και ο Γκοντίν με τη Βιγιαρεάλ (3-2).




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: