Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το βράδυ που δεν θα ξεχάσω ποτέ!!

Έχω ζήσει πολλούς ορισμούς διαιτητών με ερωτηματικά, αλλά αυτό που έκανε η νέα ΚΕΔ σήμερα, με οδηγεί στο να πιστέψω πως είναι ακαταλληλη και τα μελη της θα πρέπει να κληθούν άμεσα για εξηγήσεις από την δικαιοσύνη. Με ποια πρόφαση; Να βρεθεί μία.
Ο ΠΑΟΚ παίζει στη Βέροια που απέχει 65 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 7 στους 10 κατοίκους της υποστηρίζουν το Δικέφαλο. Η πόλη, διαθέτει έναν από τους πλέον ισχυρούς πυρήνες οπαδών του ΠΑΟΚ, κάτι που και η επίσημη Βέροια παραδέχτηκε όταν παρέδωσε στην ΠΑΕ τα δύο τρίτα του γηπέδου. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Ο ΠΑΟΚ έχει στη διάθεσή του 4,4 χιλιάδες εισιτήρια, από τα συνολικά επτά χιλιάδες που τυπώθηκαν. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ασχοληθώ παραπάνω με το ότι η Βέροια είναι ΠΑΟΚ. Πάμε παρακάτω.
Εδώ και 2,5 χρόνια, η ΚΕΔ διατήρησε τον Σπάθα στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας, αλλά δεν τολμούσε να τον βάλει σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, κάτι που αποδείκνυε τον λαθος του σε εκείνο το Άρης – ΠΑΟΚ. Κανένας οπαδός του ΠΑΟΚ δεν ξέχασε εκείνο το βράδυ. Ήταν από τα χειρότερα της ζωής του.
Η συμπεριφορά του Σπάθα εκείνο το βράδυ, αποτυπώνεται σε αυτό το βίντεο που δημοσίευσα στο PAOK24. Δε χρειάζεται να ξέρεις πολύ ποδόσφαιρο για να κατανοήσεις τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Και αυτό το παιδι, με το ύφος του αμάσητου, να εκτελεί τον ΠΑΟΚ στην έδρα του συντοπίτη που ζει όχι για το δικό του καλό, αλλά για το δικό μου κακό. Και για αυτό διαλύεται σήμερα σε όλα τα σοβαρά αθλήματα.
Ο ΠΑΟΚτσής δεν θελει να βλεπει τον Σπάθα. Και ο ορισμός του για πρώτη φορά σε ένα γήπεδο που η ασφάλειά του είναι μέτρια έως κακή, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Όπως και το γεγονός πως δεν έχει δηλώσει ακόμη κώλυμα.
Είναι ένα παιχνίδι που θα γινόταν σε ένα περιβάλλον φιλικό, όμως πλέον όποιον ΠΑΟΚτσή και να ρωτήσεις θα πάει με άλλη διάθεση.
Περπάτησα από την Καμάρα το μεσημέρι πριν από την εκπομπή μου, μέχρι την Αριστοτέλους που είναι το ραδιόφωνό μου. Πέτυχα δύο καλούς μου φίλους, 50άρηδες. «Ήταν να μη πάω, αλλά τώρα θα πάω» μου είπαν και οι δύο. Τους συνάντησα σε διαφορετικά σημεία και δεν ήταν μαζί, να το ξεκαθαρίσω αυτό.
Από το πρωί κάνουμε κουβέντα οι ρεπόρτερ μεταξύ μας για το πώς πρέπει να το διαχειριστούμε. Ότι και να κάνουμε, ο κόσμος δεν αλλάζει άποψη. Υπάρχει το συναίσθημα του μίσους γιατί ένας διαιτητης τους στέρησε το όνειρο. Για την ακρίβεια το όνειρο που έτεινε να γίνει πραγματικότητα και όχι κάποιο άπιστο, ουτοπικό.
Στη ζωή μου, αν εξαιρέσω τον χαμό του πατέρα μου, η δεύτερη χειρότερη στιγμή ήταν εκείνο το βράδυ. Ούτε γκόμενες, ούτε επαγγελματικές στραβές, ούτε οτιδήποτε άλλο πλησίασαν εκείνο το συναίσθημα. Και εγώ πλησιάζω τα 40, δεν είμαι το παιδί των 25 ετών που το αίμα του βράζει. Πολλές φορές κατηγορούμαι από τους δικούς μας για τον κυνισμό που αντιμετωπίζω θέματα της ομάδας, αλλά εδώ δεν υπάρχει κυνισμός. Υπάρχει ο άνθρωπος που με έκανε να νιώσω σκουπίδι.
Και η ΚΕΔ, μάλλον κάνει πως δεν καταλαβαίνει το τι συμβαίνει βάζοντας τον Σπάθα σε αυτό το παιχνίδι χωρίς κανένα λόγο. Αν ήμουν κουτοπόνηρος θα έλεγα πως αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ τον βολεύει το γεγονός πως ο Σπάθας θα θελήσει να φτιάξει κάπως τις δημόσιες σχέσεις μαζί του μετά τα όσα έκανε.
Αλλά για εμάς, εκείνο το βράδυ δεν άφησε κάποιο κενό για δημόσιες σχέσεις. Και πολύ φοβάμαι πως ουδείς είναι σε θέση να κατανοήσει το τι μεγάλος κίνδυνος δημιουργείται μέσα από αυτή την επιλογή της ΚΕΔ.
Και το αστείο της υπόθεσης, κάπως μαύρο βέβαια, είναι πως ο Καραμελίδης είναι από τη Βέροια. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή.
ΥΓ Είναι τόσα που σκέφτηκα μόλις έμαθα πως ορίστηκε ο Σπάθας που έχασα τη μπάλα. Θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση για να χαθεί ο έλεγχος του αγώνα; Θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις για να ξενερώσει ο Σαββίδης που έχει το μέγεθος να αντισταθεί στην ολιγαρχία; Θέλουν να τιμωρήσουν τον Σπάθα για κάτι που έκανε; Ειλικρινά, αδυνατώ να το καταλάβω.



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: