Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Πολλές οι εκκρεμότητες για την τελευταία αγωνιστική!


Πολλές οι εκκρεμότητες για την τελευταία αγωνιστική

Οι 12 θέσεις του Top 16 έχουν ήδη κλείσει, αλλά η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας έχει πολλές εκκρεμότητες για την κατάταξη των ομάδων και τη στελέχωση των δύο νέων ομίλων.

Τρεις από τις Χίμκι, Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν στον πρώτο όμιλο και μία από τις Νταρουσάφακα και Μακάμπι στον τέταρτο όμιλο έμειναν να διεκδικούν τα τελευταία εισιτήρια για το Top 16 μετά την ολοκλήρωση της ένατης αγωνιστικής. Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί η κατάταξη στους ομίλους και θα προκύψει η σύνθεση των δύο νέων γκρουπ, με μόλις τρεις ομάδες, Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Μπάμπεργκ, να έχουν κατοχυρωμένη θέση.

Στον πρώτο όμιλο, η Φενέρμπαχτσε είναι σίγουρα πρώτη και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά για Χίμκι, Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν, με τη Στρασμπούρ να μην έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Ρεάλ-Στρασμπούρ, Χίμκι-Φενέρμπαχτσε και Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν. Η Χίμκι θα είναι δεύτερη (και στον όμιλο του Ολυμπιακού) εκτός κι αν α) χάσει από τη Φενέρ και νικήσουν ταυτόχρονα Ρεάλ και Μπάγερν, οπότε θα είναι δεύτεροι οι Μαδριλένοι, τρίτοι οι Βαυαροί και τέταρτοι οι Ρώσοι β) χάσει από τη Φενέρ και νικήσουν ταυτόχρονα Στρασμπούρ και Μπάγερν, οπότε θα είναι δεύτεροι οι Βαυαροί, τρίτοι οι Ρώσοι και τέταρτοι οι Γάλλοι. Υπάρχει σενάριο για να αποκλειστεί η Ρεάλ, αλλά θα πρέπει να α) χάσει με 13+ πόντους από τη Στρασμπούρ και να νικήσουν Χίμκι και Ερυθρός Αστέρας ή β) να χάσει από τη Στρασμπούρ και να νικήσουν Χίμκι και Μπάγερν ή γ) να χάσει από τη Στρασμπούρ και να νικήσουν Φενέρ και Μπάγερν.

Στον δεύτερο όμιλο ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα πρώτος, ενώ Εφές και Λαμποράλ ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, με τους Τούρκους να πλεονεκτούν και να τερματίζουν δεύτεροι με νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Οι Βάσκοι θα είναι δεύτεροι με νίκη επί της Τσεντεβίτα στη Βιτόρια κι αν χάσει η Εφές στο Φάληρο. Η Τσεντεβίτα βγαίνει δεύτερη μη νίκη στην Ισπανία κι αν χάσουν οι Τούρκοι. Λαμποράλ και Τσεντεβίτα μπορεί να είναι από δεύτερες μέχρι τέταρτες, ενώ η Εφές δεύτερη ή τρίτη.

Στον τρίτο όμιλο, πρώτος θα είναι ο νικητής του Λοκομοτίβ-Μπαρτσελόνα στο Κουμπάν και τρίτος αυτός που θα επικρατήσει στο Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός. Οι ηττημένοι σε Κουμπάν και Κάουνας θα πάνε στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Στον τέταρτο όμιλο, πρώτος και συνεπώς αντίπαλος του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο θα είναι ο νικητής του Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ, ενώ τέταρτη θα είναι Νταρουσάφακα, εκτός κι αν χάσει στην Τουρκία από τη Μακάμπι με διαφορά 11+ πόντων. Τρίτη σίγουρα και αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η Μπάμπεργκ.

Ε’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε
Β2
Γ3
Δ4
Γ1
Δ2
Α3
Β4

Στ’ Όμιλος
Ολυμπιακός
Γ2
Μπάμπεργκ
Α4
Δ1
Α2
Β3
Γ4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: