Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Στέψη στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ή...


Κόσμος στο Στάμφορντ Μπριτζ Οι φίλοι της Τσέλσι προετοιμάζονται για τη φιέστα της κατάκτησης του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Την Κυριακή οι "μπλε" υποδέχονται τη Γουίγκαν και με νίκη στέφονται πρωταθλητές Αγγλίας για 4η φορά στην ιστορία τους. Η διαφορά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός με Στόουκ) είναι η ελάχιστη δυνατή -στον έναν βαθμό- αλλά δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Η Γιουνάιτεντ ελπίζει σ' ένα θαύμα για να γίνει η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά τέσσερις διαδοχικούς τίτλους, αλλά μάλλον έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τα πάντα κρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη Λίβερπουλ στο "Ανφιλντ".

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι διεκδικεί το νταμπλ σε δύο αναμετρήσεις με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους, αφού στις 15/5 αντιμετωπίζει την Πόρτσμουθ στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας.

Κατά τα άλλα, η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερσιπ δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον, αφού όλα έχουν οριστικοποιηθεί. Μόνο η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ εξακολουθεί να μαίνεται, αφού οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γουέιν Ρούνι έχουν από 26 γκολ και σίγουρα θα διεκδικήσουν την πρωτιά με όλες τους τις δυνάμεις.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας ημέρας (Κυριακή, 7/5/2010):
Αρσεναλ-Φούλαμ
Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ
Μπέρνλι-Τότεναμ
Τσέλσι-Γουϊγκαν
Εβερτον-Πόρτσμουθ
Χαλ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γ.-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Γουλβς-Σάντερλαντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: