Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το πατριωτικό κόκκινο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/523b0e1a6e8be7908dc48884cf8a3a70_L.jpg?943912800?943912800?943912800Καθώς η εθνική της ομάδα οδεύει προς τη Νότιο Αφρική, η Πορτογαλία είναι πλέον πιο ενωμένη και παθιασμένη για την εθνική της ομάδα από ποτέ άλλοτε.Από τότε που φιλοξένησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φτάνοντας στον τελικό του, οι Πορτογάλοι νιώθουν ένα νέο κύμα πατριωτισμού, εμπνευσμένο από μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην ιστορία τους, η οποία έχει αρχηγό τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Cristiano Ronaldo.

Αυτή η ορμητική έξαψη εθνικής υπερηφάνειας αντικατοπτρίζεται στη νέα εμφάνιση αγώνων εκτός έδρας που θα φορά η Πορτογαλία φέτος το καλοκαίρι, η οποία είναι δεξιοτεχνικά διακοσμημένη με παρεμφατικά σύμβολα και μηνύματα από τον Πορτογαλικό πολιτισμό.

Η φανέλα της νέας εμφάνισης αγώνων εντός έδρας έχει χρώμα κόκκινο (Sport Red) και μοντέρνο στρογγυλό γιακά. Διαθέτει επίσης μια οριζόντια πράσινη (Pine Green) λωρίδα στο στέρνο ώστε να αντικατοπτρίζει τα χρώματα της Πορτογαλικής σημαίας και τον έμφυτο πατριωτισμό και την ισχυρή πίστη αυτής της εθνικής ομάδας.

Στην πίσω πλευρά του γιακά της φανέλας υπάρχει μια μικρή πράσινη στάμπα με έναν μικρό Καθολικό σταυρό (La Cruz da Cristo), ο οποίος ήταν αποτυπωμένος στα πανιά των πλοίων του εξερευνητή του 14ου αιώνα και εθνικού ήρωα της χώρας Vasco da Gama, ενώ στο εσωτερικό του γιακά υπάρχει μια μικρή Πορτογαλική σημαία.

Στο εσωτερικό της φανέλας, πίσω από το έμβλημα της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και, συμβολικά, πάνω από την καρδιά, υπάρχει το εμψυχωτικό μήνυμα "A Equipa de Todos Nos" (Η Ομάδα μας).

Το μήνυμα αυτό είναι αποτυπωμένο με γραμματοσειρά σχεδιασμένη από έναν Πορτογάλο καλλιτέχνη έτσι ώστε να θυμίζει το τολμηρό σχέδιο και τα γωνιώδη άκρα του εμβλήματος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αλλά και τα πανιά των πλοίων που χρησιμοποιούσαν οι πιο διάσημοι Πορτογάλοι εξερευνητές.

Οι αριθμοί στην πλάτη της φανέλας έχουν μοναδικό σχέδιο το οποίο θυμίζει τόσο την τοπική αρχιτεκτονική όσο και τις καμπύλες και το σχήμα των σχοινιών που χρησιμοποιούσαν οι Πορτογάλοι ψαράδες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι φανέλες είναι κατασκευασμένες εξ' ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – κάθε μία δημιουργήθηκε απευθείας από το υλικό έως και οκτώ ανακυκλωμένων πλαστικών φιαλών νερού.

Οι εμφανίσεις έχουν επίσης σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τις επιδόσεις των παικτών, βοηθώντας τους να παραμένουν στεγνότεροι, πιο δροσεροί και πιο άνετοι.

Το βελτιωμένο ύφασμα Nike Dri-Fit, τώρα 13% ελαφρότερο απ' ότι στις προηγούμενες εμφανίσεις της Nike, βοηθά ώστε η υγρασία να εξατμίζεται γρήγορα και οι παίκτες να διατηρούνται στεγνοί, ενώ οι καινοτομικές ζώνες αερισμού κατά μήκος των πλευρών της φανέλας και κάτω από τη ζώνη του σορτς αυξάνουν σημαντικά την ποσότητα του αέρα που διαπερνά το ύφασμα ώστε οι παίκτες να παραμένουν πιο δροσεροί.

Το σορτς της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας έχει χρώμα πράσινο πεύκου (Pine Green) με μια λευκή ρίγα σε κάθε πλευρά, ενώ στην πίσω πλευρά της ζώνης υπάρχει μια στάμπα με τη λέξη "Portugal". Οι κάλτσες της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας είναι λευκές με μια πράσινη λωρίδα και τον σταυρό La Cruz da Cristo στην πίσω πλευρά της γάμπας.

Αυτός ο συνδυασμός - κόκκινη φανέλα, λευκό σορτς και πράσινες κάλτσες - θυμίζει την εμφάνιση αγώνων εντός έδρας που φορούσε μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, η οποία είχε θεωρηθεί ως "η καλύτερη ομάδα στον κόσμο" αφού έφτασε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, το 1966 στην Αγγλία.

Η φανέλα της νέας εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας έχει τις ίδιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της φανέλας αγώνων εντός έδρας, αλλά αντί να είναι ολόλευκη όπως στο παρελθόν, διαθέτει τώρα έναν τολμηρό και πατριωτικό χρωματικό συνδυασμό εμπνευσμένο από την Πορτογαλική σημαία, με τη μορφή μιας κόκκινης και πράσινης κατακόρυφης λωρίδας στο κέντρο, η οποία τονίζει την πίστη και την εθνική υπερηφάνεια αυτής της Πορτογαλικής ομάδας.

Το σορτς της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας έχει χρώμα πράσινο πεύκου (Pine Green) με μια λευκή ρίγα σε κάθε πλευρά, ενώ στην πίσω πλευρά της ζώνης υπάρχει μια στάμπα με τη λέξη "Portugal". Οι κάλτσες της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας είναι λευκές με μια πράσινη λωρίδα και τον σταυρό La Cruz da Cristo στην πίσω πλευρά της γάμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: