Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ταυρομάχοι για τον Άρη!!

Διαβάστε τη λίστα με τους διαθέσιμους τεχνικούς από την Ισπανία που φέρονται να εξετάζει ο Άρης για την εύρεση του αντικαταστάτη του Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Ταυρομάχοι για τον Άρη!
Ράφα Μπενίτεθ
Η παρουσία του 51χρονου τεχνικού στους πάγκους της Λίβερπουλ και της Ίντερ είναι λογικό να εκτοξεύουν το κασέ του, άσχετα από την αποτυχημένη του παρουσία στην Ιταλία. Οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και αν τον προσέγγιζε θα έπρεπε να δώσει γη και ύδωρ για να κερδίσει δευτερόλεπτα πριν την αρνητική απάντηση του Ισπανού.
Λουίς Αραγονιές
Η κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου στον κόσμο κάνει τον 73χρονο τεχνικό να ψάχνει ένα ασφαλές μέρος για να ατενίζει την τροπαιοθήκη του και όχι μία νέα πρόκληση για την καριέρα του. Άλλωστε η Φενέρμπαχτσε θέλησε να ποντάρει στη φήμη του Μαδριλένου τεχνικού ο οποίος άντεξε μόλις ένα χρόνο στη γειτονική Τουρκία.

Γκρεγκόριο Μανθάνο
Ο εγχώριος γυρολόγος είναι στενά δεμένος με την Πριμέρα Ντιβιζιόν και είναι μάλλον αδύνατο να αφήσει την πατρίδα του για να εργαστεί εκτός συνόρων. Προπονητής για… αφιερώματα και συνεντεύξεις αφού έχει περάσει από τον πάγο επτά ομάδων που έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα ποντάροντας στην γνώση του για το Ισπανικό πρωτάθλημα και τις ιδιαιτερότητές του. Απολύθηκε πριν από 15 μέρες από τον πάγκο της Ατλέτικο μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Αλμπαθέτε.

Μιγκελ Άνχελ Λοτίνα
Ο 54χρονος τεχνικός απέκτησε φήμη στην Ισπανία λόγω της διάρκειας. Ελάχιστες είναι οι φορές που έχει μείνει λιγότερο από ένα έτος στην άκρη του πάγκου. Διακρίνεται για την σταθερότητά του και το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει. Η τετραετής πορεία με τη λα Κορούνια δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε ομάδες που δεν έχουν σταθερότητα, λεφτά για να του διαθέσουν και βρίσκονται εκτός Ισπανικών συνόρων.

Στην κατηγορία συγκαταλέγονται και οι: Χοσέ Σεγκούρα, Λορέντζο Σέρα Φερέρ, Αντόνιο Άλβαρεζ, Εστεμπαν Βίγκο και Φρανσίσκο Σαπάρο.

Οι προσιτοί

Χουαν Ραμόν Λόπεζ Κάρο

Ο 48χρονος ξεκίνησε πριν 11 χρόνια την καριέρα του σε ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, την Ρεάλ Μαδρίτης. Το έργο του είναι να βάζει τις βάσεις στα αστέρια του αύριο και πέντε χρόνια αργότερα βρέθηκε στα ενδότερα του ανακτόρου της «βασίλισσας» . Το εξάμηνο πέρασμα τον γέμισε αυτοπεποίθηση αλλά η πορεία στο Λεβάντε και στο Βίγκο δεν τον βοήθησαν. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα U21 του έδωσε την ευκαιρία για μία διετία πριν αποφασίσει να βάλει την πρώτη σφραγίδα στο προπονητικό του διαβατήριο, τη Ρουμάνικη. Η παραμονή του στη Βασλούι κράτησε μόλις τέσσερις μήνες.

Χουάν Μανουέλ Λίγιο

Στα 46 του χρόνια έχει προλάβει να αποκτήσει τον τίτλο του «γυρολόγου». Ο Ισπανός σε μία εικοσαετή πορεία στους πάγκους έχει βγει από τα σύνορα μόλις μια φορά για λογαρισμό της Μεξικάνικης Ντοράδο ενώ έχει δουλέψει συνολικά σε δέκα διαφορετικές ομάδες. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αλεμερία από την οποία έφυγε μετά την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα με 8-0 από την Μπαρτσελόνα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του είδε το φως της δημοσιότητας για τον ΑΡΗ αλλά είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιτελείς των Κιτρίνων διέψευσαν το υποτιθέμενο ενδιαφέρον.

Αντόνιο Τάπια

Ο 62χρονος έχει να επιδείξει ένα επιτυχημένο ξέσπασμα με την Μάλαγα τη σεζόν 2008-09 , εκεί που γνώρισε και τον Σέρχιο Κόκε, και εναλλαγή σε μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας με τις οποίες πέρα από πρόσκαιρες επιτυχίες και ξεσπάσματα δεν έχει πετύχει κάτι περισσότερο.
Και το δικό του όνομα βρέθηκε βάσει δημοσιευμάτων ανάμεσα σε αυτά που εξέτασαν οι Κίτρινοι με τους ιθύνοντες να διαψεύδουν πως θα μπουν σε διαδικασία συζητήσεων μαζί του.

Συγκαταλέγονται και οι: Πέπε Μορέ, Χουάν Ραμόν Λόπεζ, Μανουέλ Ζαμπράνο.

Αναζητούν προκλήσεις 

Βίκτορ Φερνάντεζ

Ο 51χρονος τεχνικός με πολυετή εμπειρία σε ομάδες της Ιβηρικής, έχει ως μεγαλύτερο παράσημο την καθοδήγηση της Πόρτο για τρεις μήνες, η οποία τον εμπιστεύτηκε μετά την επιτυχία που γνώρισε με την δεύτερη ομάδα της Μπέτις στην οποία επέστρεψε και έκτοτε (07.2010) δεν έχει βρεθεί ξανά σε πάγκο. Αναζητεί την πρόκληση μίας ομάδας με υψηλούς στόχους για να επιστρέψει στο προσκήνιο. Γνωστός στον ΑΡΗ αφού ήταν προπονητής σε Θέλτα και Σαραγόδα όταν τις αντιμετώπισαν οι κίτρινοι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Μανόλο Βιλανόβα

Έχει συνδέσει το όνομά του με τη Σαραγόσα ο 61χρονος ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα την ευκαιρία μίας ομάδας που είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημά της ώστε να διαγράψει μίαν πορεία σε υψηλό επίπεδο.

Τσίτσι Σολέρ

Ο 41χρονος άφησε τη χώρα του για να αναλάβει στη γειτονική Πορτογαλία την Μπέιρα Μαρ με την οποία με άλλες φιλοδοξίες ξεκίνησε και τελείωσε την συνεργασία του μαζί της έπειτα από 100 περίπου μέρες.

Χουάν Κάρλος Γκαρίδο

Ο 49χρονος Βαλενθιάνος τεχνικός βρήκε τη σταθερότητα στην Βιγιαρεάλ την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια τόσο ως τεχνικός της δεύτερης ομάδας με σημαντικές επιτυχίες και έκανε το βήμα παραπάνω αναλαμβάνοντας την πρώτη ομάδα, στον πάγκο της οποίας έμεινε για 1,5 χρόνο.

Συγκαταλέγονται και οι: Βίκτορ Φερνάντεζ, Αλμπέρτο Πάζος, Αμπέλ Ρεσίνο, Χουάν Ροντρίγκεζ, Σέζαρ Φεράντο, Μάξιμο Ερνάντεθ και Χουάν Μιγκέλ Βέιγκα Μπούζα.
πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: