Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Παλεύει για να επαναφέρει την κλήρωση!!

ΤΑ λέγαμε και χθες για τον Μπιτσαξή: Οτι αφού έχει λύσει πλέον όλα τα θέματα του ελληνικού αθλητισμού, ασχολείται με τη διαιτησία. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Παλεύει για να επαναφέρει την κλήρωση
Κι έχει βάλει σαν στόχο ζωής να καταργήσει τον ορισμό και να επαναφέρει την κλήρωση. Αλλος είναι ορειβάτης και θέλει να κατακτήσει το Εβερεστ (φωτό). Αλλος είναι κολυμβητής και θέλει να κάνει τον διάπλου της Μάγχης. Αλλος τρέχει σαν τον Κούρο και εφευρίσκει τρόπους και διαδρομές για να κάνει ρεκόρ.
Καθένας με το ψώνιο του κι ο Μπιτσαξής με τη διαιτησία. Επειδή όπως είπαμε όλα τα άλλα προβλήματα του αθλητισμού έχει καταφέρει να τα λύσει. Κάτι ψιλά μένουνε μόνο. Οπως ότι η εθνική ομάδα του πόλο δεν έχει φόρμες και μπουφάν για να δώσει στους αθλητές εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αρχίζει στο Αϊντχόφεν στις 16 του μήνα. Και τι έγινε όμως; Ας πάνε οι αθλητές με τις φόρμες των ομάδων τους.
Να υπάρχει και ποικιλία στα χρώματα. Ή ας πάνε να αγοράσουνε μπουφάν και φόρμες από την τσέπη τους. Εχουνε λεφτά. Κονομημένοι είναι. Για επαγγελματίες αθλητές πρόκειται. Το φουκαριάρικο το ελληνικό κράτος από πού να βρει λεφτά; Ολοι με απλωμένο το χέρι είναι και ζητάνε. Πού να πρωτοδώσει και ποιον να πρωτοπληρώσει η πατρίδα; Με δεδομένο, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει σέντζι, ομοσπονδίες και αθλητές ας κόψουνε το λαιμό τους.
Επειδή όμως η πενία τέχνας κατεργάζεται, κάποιοι πονηροί κάνουνε το κουμάντο τους. Οπως αυτοί στον Ηρακλή. Αργήσανε, αλλά τελικά τη βρήκανε την άκρη. Δεν ήταν κορόιδα να παίξουνε στη Β' Εθνική. Μόνο στους πεθαμένους δεν χρώσταγε ο Ηρακλής. Πέρα από την Εφορία δηλαδή και ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπαλλήλους και διάφορους τρίτους που είχανε την ατυχία να νταραβεριστούνε μαζί του. Ιδια ακριβώς κατάσταση με την Ελλάδα.
Οπως χρεοκόπησε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ελληνικό κράτος, έτσι είχε χρεοκοπήσει και ο Ηρακλής. Ενώ όμως η Ελλάδα πήγε κι έμπλεξε στις δαγκάνες του ΔΝΤ, στον Ηρακλή βρήκανε την πατέντα του ΑΦΜ που αγοράσανε από την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα ξαναγίνουνε πάλι Ηρακλής, ενώ ταυτόχρονα το κοντέρ με τα χρέη θα έχει μηδενίσει. Και όσοι έχουν να λαμβάνουν, μεταξύ αυτών και το ελληνικό Δημόσιο, θα τα γράψουν στο χιόνι. Και θα πάνε να πληρωθούνε όταν βρέξει. Ποιος να ασχοληθεί, όμως, μ' αυτές τις κομπίνες;
Ο Μπιτσαξής έχει άλλες δουλειές πολύ σοβαρότερες. Οπως λέγαμε και τις προάλλες τρεις άνθρωποι είναι στην Ελλάδα που ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με τη διαιτησία. Ο Πηλαδάκης με τον Μαρινάκη από τους προέδρους, επειδή αδικούνται συνέχεια η Λάρισα και ο Ολυμπιακός, και ο Μπιτσαξής ως θεσμικός παράγων. Τα μπουφάν και οι φόρμες της Εθνικής πόλο, τσιμέντο να γίνουνε.
Αρης και Ηρακλής ας κάνουνε ό,τι γουστάρουνε κι ας μην πληρώσουνε κανέναν. Ο στόχος ζωής του Μπιτσαξή είναι να καταργήσει τον ορισμό στη διαιτησία και να επαναφέρει την κλήρωση. Οπως γίνεται στις προηγμένες χώρες σαν τη Ζιμπάμπουε και την Ουγκάντα. Χαίρετε.
Οταν είσαι ΠΑΣΟΚ, δεν χάνεις ποτέ
Ο Χάρης Πασβαντίδης, όταν ήταν στο γραφείο του Λιάνη και το μαύρο χρώμα στα μαλλιά του ήταν φυσικό, είχε πει τη μεγάλη κουβέντα: «Το καλύτερο επάγγελμα είναι να είσαι ΠΑΣΟΚ». Και ιδού του λόγου το αληθές. Ο σύντροφος Γιάννης Μίχας έχει βγάλει την ανώτατη σχολή Ναυπηγών Πειραιά. Και ως ναυπηγός, δούλεψε στα ναυπηγεία. Και ως συνδικαλιστής μπλέχτηκε με τα υποβρύχια. Κι είναι μέσα στη δικογραφία με τον Τσοχατζόπουλο (φωτό) και τους άλλους 27 και έχει ασκηθεί εις βάρος του δίωξη για τα κακουργήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Οι ενασχολήσεις του πολλές και λαμπρές. Και στο σωματείο των ναυπηγείων και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ως νομάρχης Πειραιά για δύο θητείες. Ελαχε όμως στις τελευταίες εκλογές να χάσει. Οταν είσαι ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν χάνεις ποτέ. Ο Λοβέρδος τον διόρισε πρόεδρο στον ΕΦΕΤ. Και τον κρατάει με τα δύο κακουργήματα στην πλάτη. Θα μου πείτε τώρα τι σχέση μπορεί να έχει με τον έλεγχο τροφίμων ένας απόμαχος ναυπηγός; Είπαμε.
Οταν είσαι ΠΑΣΟΚ, όλα τα σφάζεις κι όλα τα μαχαιρώνεις. Και για του λόγου το αληθές ο Μίχας έχει αρχίσει εκστρατεία ως πρόεδρος του ΕΦΕΤ εναντίον του αλατιού, με στόχο να φύγουν οι αλατιέρες από τα τραπέζια στα ρεστοράν και στις ταβέρνες (όταν η χρήση του εξωτερικού αλατιού είναι μόλις το 10% σε σχέση με αυτό που περιέχεται στα τρόφιμα). Δεδομένου ότι το θέμα άπτεται της ιατρικής κι είναι λίαν σοβαρό, η συνέχεια ακριβώς παρακάτω.
Τι να πούνε οι επιστήμονες μπροστά στο επάγγελμα ΠΑΣΟΚ;
ΚΙ επειδή η ταπεινότητά μου δεν έχει πτυχίο ναυπηγού για να ξέρει από διατροφή και ιατρική, όπως ο Μίχας, απευθύνθηκα σε ειδικό. Σ' έναν παθολόγο και ιδού η απάντησή του: «Ενας υγιής άνθρωπος, με καλή νεφρική λειτουργία και χωρίς ιστορικό παθήσεων, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το αλάτι. Μπορεί να βάζει όσο γουστάρει. Η δυνατότητα των νεφρών για την αποβολή του χλωριούχου νατρίου είναι τεράστια. Πρόβλημα με το αλάτι έχουν όσοι πάσχουν από υπέρταση, από καρδιακή κι από νεφρική ανεπάρκεια». Και δεν είναι ανάγκη να τους το πει ο ναυπηγός Μίχας, συμπληρώνω εγώ.
«Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως η νόσος Αντισον, επιβάλλεται η χορήγηση αλατιού. Οπως και στην ορθοστατική πίεση ειδικότερα το καλοκαίρι. Κι είναι γνωστό ότι στο παρελθόν, όταν υπήρχε πρόβλημα με τις συνθήκες κλιματισμού στα πλοία, ήταν απαραίτητη η χορήγηση χλωριούχου νατρίου σε ταμπλέτες των τριών γραμμαρίων». Αλλωστε, λέω εγώ, αν έβλαπτε το αλάτι, θα έλεγε ο Ιησούς στους μαθητές του «εγώ ειμί το άλας τη γης»; Τι να μας πούνε όμως οι επιστήμες και οι επιστήμονες μπροστά στο επάγγελμα ΠΑΣΟΚ;
Αν δεν πληρώσει στις 20 του μήνα, όπως είπε ο Αδαμίδης, θα πληρώσει σίγουρα στις 30 του αλλουνού.
Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πού προκύπτει η βεβαιότητα του Γόντικα ότι σύντομα τελειώνει το ντιλ με τους πρίγκιπες;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: