Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πες μου το φίλο σου!!

Ο Κώστας Καίσαρης θυμάται κάποιες στιγμές του Αργύρη Σαλιαρέλη. Ταυτόχρονα διατυπώνει την ξεκάθαρη άποψη ότι η παρουσία του Σαλιαρέλη σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαλάσει τη συμφωνία Αδαμίδη-Ξενιάδη που θα βγάλει την ΑΕΚ από την ανυποληψία και θα την εκτινάξει.

Πες μου το φίλο σου
Κυριακή μεσημέρι στο παλιό Καραϊσκάκης. Ημίχρονο σε ματς μεταξύ του Ολυμπιακού και τα μεγάφωνα μεταδίδουν ανακοίνωση: Χάθηκε πορτοφόλι στη Θύρα 3. Όποιος το βρει να το παραδώσει στην αστυνομία. Ύστερα από ελάχιστα δευτερόλεπτα τα παλιόπαιδα από τη Θύρα 7 αρχίζουν να φωνάζουν εν χορό: "Αργύρη κ...ριόλη, δώστο πορτοφόλι".
Ο Αργύρης Σαλιαρέλης, έχει γράψει τη δικιά του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμφανίστηκε σαν βασιλιά των ρουμπινιών για να επιβεβαιώσει στη συνέχεια το ρητό που αναφέρει: "της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες". Βγάζοντας τον Κοσκωτά από την Ελλάδα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, πήρε τον Ολυμπιακό. Έκανε μεταγραφή τον Καραπιάλη, έφερε Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο και Σάβιτσεφ, πήρε προπονητή τον Όλεγκ Μπλαχίν, κατάφερε να κατακτήσει ένα Κύπελλο, αλλά πλήρωνε με το στόμα.
Η ικανότητά του στο "δάγκωμα" μοναδική και ανεπανάληπτη. Όχι μόνο δεν έδινε πίσω τα δανεικά αλλά κατάφερνε να παίρνει καινούργια. Ενδεικτική η all time clasic ιστορία με τον Γιώργο Κοκοβίνο. Συνεργάτης του εκείνη την εποχή στην ΠΑΕ και τον είχε διευκολύνει με κάποια εκατομμύρια δραχμές. Ο Σαλιαρέλης για να τα επιστρέψει πήγαινε από σήμερα σε αύριο, οπότε μια μέρα ο Κοκοβίνος δεν άντεξε:
- "Πρόεδρε δεν έχω άλλα περιθώρια. Έχω πρόβλημα στο γραφείο μου και μεγάλη ανάγκη τα χρήματα".
Μην έχοντας άλλη λύση ο Σαλιαρέλης χρησιμοποίησε το ταλέντο του στην υποκριτική τέχνη. Ανοίγει το συρτάρι του γραφείου του, βγάζει ένα περίστροφο και στρέφει την κάνη στο κρόταφο του:
- "Τι θέλεις δηλαδή; Να σκοτωθώ; Αυτό θέλεις;"
Έντρομος ο Κοκοβίνος αρχίζει να φωνάζει:
- "Μη πρόεδρε. Όχι πρόεδρε. Μην το κάνεις".
Κι ορμάει και του παίρνει το περίστροφο από τα χέρια. Αποτέλεσμα; Ο Σαλιαρέλης του πήρε άλλα πέντε εκατομμύρια δραχμές δανεικά. Και προφανώς αγύριστα.
Σχετικά τώρα με την εμφάνισή του Ξενιάδη στη συνάντηση με τον Αδαμίδη, έχοντας εκ δεξιών του τον Ανάργυρο, no problem. Για τους συγγενείς μας είναι που δεν έχουμε καμία ευθύνη. Τους φίλους μας του επιλέγουμε. Επιλογή του Ξενιάδη είναι να είναι συνεταίρος με τον Σαλιαρέλη στα πετρέλαια και τιμή του που καμάρι του να τον έχει δίπλα του στις συζητήσεις σχετικά με την ΑΕΚ, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την πολύτιμη ποδοσφαιρική εμπειρία του.
Όπως αύριο αν κάποιος φτιάξει ένα καινούργιο κόμμα μπορεί να εμφανίσει σαν συνεργάτη του, τον Τσουκάτο. Προκειμένου να γίνει καλόγερος να απευθυνθεί στον Εφραίμ για να του δείξει ποιος είναι ο σωστός δρόμος που οδηγεί στον Θεό. Αν ένας άλλος θέλει να ακολουθήσει δικαστική καριέρα να ζητήσει τη γνώμη του και της Μπουρμπύλια. Έτσι κι ο Ξενιάδης. Στην προοπτική να βάλει τα λεφτά του στο ποδόσφαιρο απευθύνθηκε στον κατάλληλο άνθρωπο. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα πάρουν από κοινού το μαγαζί. Ή ότι θα συν διοικήσουν την ΑΕΚ.
Όπως ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος του Ανάργυρου ήταν καθαρά συμβουλευτικός. Κάτι που κατάλαβε ο Αδαμίδης, ξεπέρασε αμέσως το δήθεν πρόβλημα και είχε αυτήν τη πρώτη κατ αρχήν εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Ξενιάδη. Αυτό άλλωστε που ενδιαφέρει τον Αδαμίδη και για το οποίο πασχίζει νυχθημερόν είναι το καλό της ΑΕΚ. Όταν λοιπόν βρέθηκε αυτό το κελεπούρι που ακούει στο όνομα Ξενιάδης, θα το αφήσει να πάει χαμένο για τον Σαλιαρέλη; Σοβαροί να είμαστε Άλλωστε, ο Αδαμίδης και Σαλιαρέλης έχουν κοινούς γνωστούς. Όπως τον Μάκη Ψωμιάδη. Με τον Μάκη μίλαγε ο Αδαμίδης στο τηλέφωνο κι άκουγε με προσοχή τις ποδοσφαιρικές συμβουλές του, στον Μάκη είχε πάει να συμπαρασταθεί ο Σαλιαρέλης, όταν είχε το δικαστήριο με τον Λαλιώτη. Πρώτα η ΑΕΚ λοιπόν.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: