Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Στα… μισά, οι μισοί παρελθόν!!

Με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, ήδη οχτώ προπονητές έχουν αποτελέσει παρελθόν από τις ομάδες τους, συνεχίζοντας την παράδοση των «προπονητοφάγων» προέδρων.

Στα… μισά, οι μισοί παρελθόν!

Μετά την απομάκρυνση του Μίχαλ Πρόμπιερζ από τον Άρη, η Σούπερ Λίγκα μετράει οχτώ «καρατομημένους» τεχνικούς, σε εφτά συλλόγους (χωρίς να υπολογίζονται οι εκάστοτε υπηρεσιακοί). Δηλαδή, σχεδόν οι μισές από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος συνεχίζουν με άλλον επικεφαλής από αυτόν που ξεκίνησαν την σεζόν!
Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονικής είναι, μάλιστα, έχουν συμβάλει περισσότερο από κάθε άλλον στην δημιουργία αυτής της λίστας, αφού είναι η μοναδική ομάδα έχει ήδη απολύσει δύο προπονητές και βρίσκεται σε αναζήτηση τρίτου.
Το πρώτο «θύμα» της υπόθεσης ήταν ο Όσκαρ Φερνάντεθ, που ήρθε στον Αστέρα Τρίπολης το καλοκαίρι, αλλά δεν άντεξε περισσότερο από τρεις μήνες και αναχώρησε και πάλι για την Ισπανία.
Δεύτερος, χρονικά, ο συμπατριώτης του Φερνάντεθ, Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, πληρώνοντας τα «σπασμένα» για την κακή πορεία της «Ένωσης» και πλέον, εδώ και μερικές ημέρες, εργάζεται στη Σαραγόσα.
Επόμενος ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του Άρη από την περσινή σεζόν, όταν και ανέλαβε και είδε την πόρτα της εξόδου, αλλά δεν άργησε να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη, στην Τρίπολη.  Αντικαταστάτης του ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, που άντεξε μόλις δύο μήνες.
Κάπου στα μισά της διαδρομής είπε αντίο και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από τον πάγκο της Κέρκυρας, αφού μετά από 9 αγωνιστικές δεν είχε οδηγήσει ακόμη τους «Φαίακες» στην κατάκτηση της νίκης.
Επόμενοι στη λίστα, οι Ντεμόλ και Λεμονής, οι οποίοι έφυγαν με μία μέρα διαφορά από ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο αντίστοιχα, με τους Αναστασιάδη και Μάντζιο να παίρνουν τη θέση τους.
Τελευταίος, προ του Πολωνού, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος με μια Δόξα Δράμας με πολύ αδύναμο ρόστερ δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες και αντικαταστάθηκε από τον Μάκη Κατσαβάκη.
Όσον αφορά τους εννέα που παραμένουν ακόμη στη θέση τους, αυτοί είναι οι: Γιώργος Δώνης (Ατρόμητος), Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης), Γιώργος Παράσχος (Λεβαδειακός), Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός), Νίκος Αναστόπουλος (ΟΦΗ), Μπάμπης Τεννές (Παναιτωλικός), Ζεσουάλντο Φερέιρα (Παναθηναϊκός), Λάζλο Μπόλονι (ΠΑΟΚ), Μαρίνος Ουζουνίδης (Ξάνθη). Ωστόσο, με τους ρυθμούς που αλλάζουν τεχνικούς οι ελληνικές ομάδες, κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος…
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: